Отидете към основна версия

1 863 5

Range Rover Sport SV дебютира с 626 к.с. и карбонови джанти

  • range rover-
  • range rover sport-
  • range rover sport sv-
  • land rover

Кросоуврът пристига с двигател от BMW

Land Rover добави още едно попълнение в гамата на Range Rover и по-точно модификацията Sport. Ако това ви звучи странно, то ще ви добавим, че най-новата версия носи означението SV. Така на практика от днес в гамата на британците вече съществува Range Rover Sport SV, който ни представя по-наточена версия на стандартния Range Rover Sport с по-агресивна визия и повече мощност.

Започвайки със задвижването, новият Range Rover вече е наличен с 4.4-литров бензинов осмак с две турбини, който ни е добре познат от гамата на BMW и няколко от M-моделите на баварците. Тук той развива 626 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра. Тези стойности са достижими само в режим Dynamic Launch, а в противен случай максималният въртящ момент достига 750 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема под 4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 290км/ч.

Теглото в стандартна форма е 2560 килограма, но може да бъде намелено с около 36 килограма при избиране на карбоновите джанти в размер от 23 цола, които за първи път се предлагат за Range Rover. Налични са още и опционални карбо-керамични спирачки, които премахват 34 килограма от теглото. Карбоновият преден капак и още няколко карбонови опции спестяват допълнителни 76 килограма.

Един от парти триковете на Range Rover Sport SV се намира в салона, където предните седалки имат вградени датчици. Седалките вибрират в зависимост от музиката, възпроизвеждана през 29-високоговорителната, 1430-ватова аудиосистема Meridian, като по този начин позволяват на водача и пътника отпред да "усещат" музиката. Те са известни като Body and Soul Seats (BASS) и се предлагат заедно с програма, която ви успокоява благодарение на шест специално разработени песни.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини