Last news in Fakti

31 Май, 2023 16:55 1 848 5

Range Rover Sport SV дебютира с 626 к.с. и карбонови джанти

  • range rover-
  • range rover sport-
  • range rover sport sv-
  • land rover

Кросоуврът пристига с двигател от BMW

Range Rover Sport SV дебютира с 626 к.с. и карбонови джанти - 1

Land Rover добави още едно попълнение в гамата на Range Rover и по-точно модификацията Sport. Ако това ви звучи странно, то ще ви добавим, че най-новата версия носи означението SV. Така на практика от днес в гамата на британците вече съществува Range Rover Sport SV, който ни представя по-наточена версия на стандартния Range Rover Sport с по-агресивна визия и повече мощност.

Започвайки със задвижването, новият Range Rover вече е наличен с 4.4-литров бензинов осмак с две турбини, който ни е добре познат от гамата на BMW и няколко от M-моделите на баварците. Тук той развива 626 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра. Тези стойности са достижими само в режим Dynamic Launch, а в противен случай максималният въртящ момент достига 750 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема под 4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 290км/ч.

Теглото в стандартна форма е 2560 килограма, но може да бъде намелено с около 36 килограма при избиране на карбоновите джанти в размер от 23 цола, които за първи път се предлагат за Range Rover. Налични са още и опционални карбо-керамични спирачки, които премахват 34 килограма от теглото. Карбоновият преден капак и още няколко карбонови опции спестяват допълнителни 76 килограма.

Един от парти триковете на Range Rover Sport SV се намира в салона, където предните седалки имат вградени датчици. Седалките вибрират в зависимост от музиката, възпроизвеждана през 29-високоговорителната, 1430-ватова аудиосистема Meridian, като по този начин позволяват на водача и пътника отпред да "усещат" музиката. Те са известни като Body and Soul Seats (BASS) и се предлагат заедно с програма, която ви успокоява благодарение на шест специално разработени песни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къмару

    5 6 Отговор
    И кое би ме накарало да купя Рейндж с двг Бмв вместо Бмв х6 например но аз като умен няма да купя и двете защото двг на бмв е архаичен

    Коментиран от #5

  • 2 НУРС

    7 2 Отговор
    Все пак не може да се мери с Москвич!
    Къде е тръгнало това островче да се мери с държава с 13 часови пояса!
    А новата Лада догодина ще има и цвят металик, а за по-заможните и хидроусилвател на волана!
    Това е то имперска мощ!

    Коментиран от #4

  • 3 Кик

    6 3 Отговор
    Брутална визия, най внушителното есюви в момента!
  • 4 На днешно

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "НУРС":

    време хиперзвукова ракета е по-нужна от СУВ.
  • 5 Трифонов

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Къмару":

    Двигателят си е супер, но това, което може да те накара да го избереш пред БМВ, е само дизайнът на екстериора. Ленд Ровър Рейндж Ровър Спорт и Велар са най-красивите SUV-та на пазара до момента и в момента. По принцип едно комби с пет врати и увеличен просвет, няма как да бъде красиво, но доколкото все пак е възможно, това се отнася единствено за тези две SUV-та. Другото са просто хладилници на колела... даже са и с подобно челно съпротивление. И понеже не съм ОК да си купя кола за 400 бона, събрана от 5 други марки, кой знае как и къде сглобена и с изкуствено напомпана до небесата цена, опирайки се на отдавна изветряла слава, предпочитам купе ГТ с 3 врати.