Отидете към основна версия

37 326 38

По какви критерии се избират гуми

  • гуми-
  • избор-
  • ipsos marketquest-
  • goodyear-
  • dunlop

Едно интересно изследване, проведено от компанията Ipsos MarketQuest по поръчка на марките Goodyear и Dunlop, показва по какви критерии водачите на моторни превозни средства избират автомобилни гуми.

В рамките на изследването мнение по темата са дали 4 200 души, които са си купили гуми през първото полугодие на 2013 година. Анкетираните са от Великобритания, Германия, Италия, Испания и Полша.

Генералното заключение е, че хората обръщат най-голямо внимание на фактора сцепление на гумата с пътната настилка на мокро. 52% от анкетираните са посочили именно този фактор като определящ при избора на гуми.

Другите два основни показателя, на които купувачите на гуми наблягат, са ниското съпротивление на гумата, водещо до икономия на гориво (47%) и ниското ниво на шум (41%).

Указанията на новите етикети, които са задължителни за всички гуми от ноември миналата година, са полезни за 71% от анкетираните, като на същото мнение са малко повече от половината дилъри на гуми в Европа (54%).

Ще припомним, че на въпросните етикети са оказани параметри като съпротивление, сцепление на мокро и ниво на шум. Според експертите от Goodyear и Dunlop новите етикети са особено полезни за клиентите. Сравнете цени тук http://bit.ly/15NILWt

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини