Отидете към основна версия

25 426 35

Рядък италиански суперкар бе засечен в България

  • българия-
  • dallara-
  • stradale-
  • ferrari-
  • lamborghini

Колата е снимана във Варна

Едва ли за някого е тайна, че в България има някои много интересни и редки суперколи и сега изглежда на хоризонта се появи още една такава, след като в Instagram профила на @py_automotive бе качено „стори“ с един доста рядък и непопулярен италиански суперкар. Колата под въпрос е Dallara Stradale и според описанието на снимката, автомобилът е сниман във Варна.

Не е ясно чия собственост е колата или пък дали ще остане на българска земя, но знаем, че италианската машина е дело на Жан Паоло Далара, който има история с моторните спортове и марки като Ferrari, McLaren, Lamborghini и Alfa Romeo. Под капака на колата работи 2.3-литров бензинов двигател от Ford, който може да се похвали с мощност от 400 конски сили и максимален въртящ момент от 500 нютон метра.

Макар тези данни да не са най-впечатляващите през 2023-та година, то трябва да се спомене, че колата следва философията на Колин Чапман и има тегло от едва 855 килограма, което ѝ позволява да бъде изключително бърза на писта. Очаквано, това е постигнато с употребата на множество карбонови елементи, включително и шасито на колата. Трансмисията е автоматична с шест предавки или механична със същия брой, а ускорението до 100км/ч отнема под 3.5 секунди. Цената на колата е 191 хиляди евро в базов вариант, а производството и първите доставки започват през 2017-та.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.

Свързани новини