Отидете към основна версия

1 988 4

Всички Lamborghini-та с „чист“ бензинов двигател са разпродадени

  • lamborghini-
  • urus-
  • huracan-
  • revuelto-
  • хибрид

От 2024-та ще се предлагат единствено хибриди

Дните на неелектрифицираните автомобили Lamborghini приключиха, тъй като марката навлиза в ерата на plug-in хибридите. В разговор с германския вестник WELT главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман потвърди, че последните модели с „чист“ бензин от завода в Сант'Агата са продадени до края на производството им.

Това не е точно сензационна новина, тъй като оставащата производствена серия на спрения скоро от производство суперавтомобил Huracan е разпродадена още през май. Нито един от вариантите на Huracan - включително Tecnica и Sterrato - не е наличен за закупуване, което бележи края на 5,2-литровия V10 двигател, поне във вида му без електромотор.

Както съобщава Reuters, Винкелман потвърди, че моделите с двигател с вътрешно горене ще бъдат заменени от хибриди през 2024 и 2025 г., като най-вероятно става въпрос за наследниците съответно на Urus и Huracan.

Urus е най-популярният модел на Lamborghini и най-големият хит в продажбите. Въпреки че през 2022 г., Urus S и Urus Performante дебютираха с 4,0-литровия V8 с мощност 666 к.с. те вече не се предлагат поради голямото търсене. Това означава, че заинтересованите клиенти трябва да изчакат фейслифт версията, която ще се появи през 2024 г., но вече с хибриден V8.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини