Last news in Fakti

7 Юли, 2023 12:12 1 976 4

Всички Lamborghini-та с „чист“ бензинов двигател са разпродадени

  • lamborghini-
  • urus-
  • huracan-
  • revuelto-
  • хибрид

От 2024-та ще се предлагат единствено хибриди

Всички Lamborghini-та с „чист“ бензинов двигател са разпродадени - 1

Дните на неелектрифицираните автомобили Lamborghini приключиха, тъй като марката навлиза в ерата на plug-in хибридите. В разговор с германския вестник WELT главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман потвърди, че последните модели с „чист“ бензин от завода в Сант'Агата са продадени до края на производството им.

Това не е точно сензационна новина, тъй като оставащата производствена серия на спрения скоро от производство суперавтомобил Huracan е разпродадена още през май. Нито един от вариантите на Huracan - включително Tecnica и Sterrato - не е наличен за закупуване, което бележи края на 5,2-литровия V10 двигател, поне във вида му без електромотор.

Както съобщава Reuters, Винкелман потвърди, че моделите с двигател с вътрешно горене ще бъдат заменени от хибриди през 2024 и 2025 г., като най-вероятно става въпрос за наследниците съответно на Urus и Huracan.

Urus е най-популярният модел на Lamborghini и най-големият хит в продажбите. Въпреки че през 2022 г., Urus S и Urus Performante дебютираха с 4,0-литровия V8 с мощност 666 к.с. те вече не се предлагат поради голямото търсене. Това означава, че заинтересованите клиенти трябва да изчакат фейслифт версията, която ще се появи през 2024 г., но вече с хибриден V8.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хфх

    8 1 Отговор
    Да,умните хора знаят че мотокарите бъдеще нямат.
  • 2 Българин

    5 1 Отговор
    Ламборджини хибрид ? Хи, хи.

    Коментиран от #4

  • 3 Факт

    4 1 Отговор
    Ламборгини на ток...звучи като самолет на въглища..що за глупости правят тези хора не мога да разбера....кой луд че чака 25 Мин на бензиностанция да си зареди батерията...представям си някъде опашка от 20 коли както е в момента по бензиностанциите в Бургас ..последните 10 ще трябва да чакат 3 часа за да дойде техния ред .а последния буквално 5 часа... Дори не мога да си го представя този филм .. трябва на всеки 100 метра да направят по 5-6 колонки за зареждане на батерията ..само че и това не го виждам как ще стане ..
  • 4 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Реално погледнато истинско Ламборгини няма от далечната 1974 , когато Феручо продава последните останали му акции и се пенсионира !! След това до 1998 разни бизнесмени се пробват да копират нещо , след което идва Фолксваген и вече 25 години пробутва преоблечени Аудита за Ламбо !!! Всички модели от тогава са преоблечено Ауди R8 , освен прословутия Urus , който си е чист Touareg с други ламарини !! На всичкото отгоре отдавна вдигнаха производството мнооого над 1000 бр годишно , което значи , че щат не щат само след 4-5 години трябва не хибриди , а САМО ЧИСТИ електрички да произвеждат , така че свиквайте , хахахаха !!