Отидете към основна версия

3 867 9

Lamborghini Diablo „възкръсна“ с модерни технологии

  • lamborghini-
  • diablo-
  • рестомод

Официалния дебют ще се състои на Фестивала на скоростта

Бизнесменът и колекционер на Lamborghini Емануел Коломбини и неговата компания Eccentrica показаха нов прочит на едно класическо Lambroghini Diablo. Колата е разработена с помощта на дизайнерите от BorromeodeSilva, както и инженери от компании като Pirelli, Brembo, Marantz, Capristo и други.

Прототипът Eccentrica запазва същността на оригиналното Diablo, като същевременно предлага по-модерно изживяване при шофиране чрез многобройни технологични и дизайнерски подобрения. Новият модел запазва смелите пропорции на оригиналния автомобил, като същевременно използва композитни материали и подсилено и закалено тръбно шаси от стомана. Интериорът съчетава минимализма на 90-те години на миналия век с най-съвременната механика.

Дебютът в Милано по-рано днес ще бъде съпроводен и с премиера на Фестивала на скоростта в Гудууд, Англия, заедно с други модели на Lamborghini. Този дебют ще бъде последван от обиколка в САЩ, като ще се спре на Седмицата на автомобилите в Монтерей, Ню Йорк и Маями. Целта на тези събития е да се повиши интересът към прототипа и към базираното в Сан Марино стартиращо предприятие, което планира да се превърне в лидер в областта на преработката на екзотични автомобили.

Името "Eccentrica" отразява фокуса на марката върху преобразяването и модернизирането на класическите автомобили. Дизайнът е преработен в минимални количества, за да се запазят формите на колата, но да се наблегне на някои важни детайли. Предната част е променена, праговете и задницата. Една от отличителните черти са фаровете, които комбинират любимите на мнозина „изскачащи“ светлини с модерните стандарти за безопасност.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини