Last news in Fakti

7 Юли, 2023 17:13 3 845 9

Lamborghini Diablo „възкръсна“ с модерни технологии

  • lamborghini-
  • diablo-
  • рестомод

Официалния дебют ще се състои на Фестивала на скоростта

Lamborghini Diablo „възкръсна“ с модерни технологии - 1

Бизнесменът и колекционер на Lamborghini Емануел Коломбини и неговата компания Eccentrica показаха нов прочит на едно класическо Lambroghini Diablo. Колата е разработена с помощта на дизайнерите от BorromeodeSilva, както и инженери от компании като Pirelli, Brembo, Marantz, Capristo и други.

Прототипът Eccentrica запазва същността на оригиналното Diablo, като същевременно предлага по-модерно изживяване при шофиране чрез многобройни технологични и дизайнерски подобрения. Новият модел запазва смелите пропорции на оригиналния автомобил, като същевременно използва композитни материали и подсилено и закалено тръбно шаси от стомана. Интериорът съчетава минимализма на 90-те години на миналия век с най-съвременната механика.

Дебютът в Милано по-рано днес ще бъде съпроводен и с премиера на Фестивала на скоростта в Гудууд, Англия, заедно с други модели на Lamborghini. Този дебют ще бъде последван от обиколка в САЩ, като ще се спре на Седмицата на автомобилите в Монтерей, Ню Йорк и Маями. Целта на тези събития е да се повиши интересът към прототипа и към базираното в Сан Марино стартиращо предприятие, което планира да се превърне в лидер в областта на преработката на екзотични автомобили.

Името "Eccentrica" отразява фокуса на марката върху преобразяването и модернизирането на класическите автомобили. Дизайнът е преработен в минимални количества, за да се запазят формите на колата, но да се наблегне на някои важни детайли. Предната част е променена, праговете и задницата. Една от отличителните черти са фаровете, които комбинират любимите на мнозина „изскачащи“ светлини с модерните стандарти за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руски фанатик

    10 14 Отговор
    да го сравним сега с някоя руска кола хихи

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Ироничен

    5 5 Отговор
    "Интериорът съчетава минимализма на 90-те години на миналия век с най-съвременната механика"
    =====
    Съчетанието на минимализъм, спортно неудобство и астрономически цени ги предложете на ценителите. Аз съм простак, мога да се задоволя с удобни седалки, тих двигател и 200+ коня.

    Коментиран от #3

  • 3 Драйвър

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ироничен":

    Ти просто не си авто ентусиаст и поради тази причина не можеш да оцениш този шедьовър.
    Както аз не съм фен на художественото изкуство и не мога да оценя никоя творба на Да Винчи.
  • 4 АДОЛФ

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "руски фанатик":

    Сравни го с някоя амерска-тее амери никога няма да се научат да правят коли,от европийското по-добро НЯМА !!!!

    Коментиран от #5

  • 5 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "АДОЛФ":

    ТИ КАЖИ ЗА СЕГА МЕЖДУ НОВИЯ КАДИЛАК ЕСКАЛЕЙД, ФОРД РАПТОР ....И.... "НОВАТА " ЛАДА НИВА 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 6 гост

    1 2 Отговор
    Първо това няма нищо общо с Ламборгини , както и с модела Диабло , който е и запазена марка !! Затова са тези измислени имена , щото иначе ще ги скъсат от дела още преди да са го показали ! Дизайнера на оригиналното Диабло , както и на Конташ и такива като Миура , Еспада и Урако Марчело Гандини направи специално изявление , че това няма нищо общо с него , нито го одобрява по какъвто и да е начин , както и другата нелепа копирка на Конташ от друг "бизнесмен" , повярвал си , че може да се мери с класическите великани !

    Коментиран от #8

  • 7 Франжел

    1 0 Отговор
    Къв коментар ? Хорта богати ний бедни,още москвичите си караме .
    Боже,Боже ...коментар !??!
  • 8 Франжел

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А бе хлапета мноо съ вживявате ! На кой му дреми , хорта пари за ляп нямат !?! Мъка,мъка... !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.