Отидете към основна версия

1 661 3

Въвеждат по-строги правила за безопасност при автомобилите

  • euroncap-
  • euro ncap-
  • тестове-
  • правила

Euro NCAP ще разглежда работата на прозорците и дръжките на вратите

Euro NCAP добави нови изисквания към своите изпитания за 2023 г., които включват изискване за електрическите прозорци и врати да работят под вода. С оглед на нарастващия брой автомобили в производство с електрически брави на вратите, Euro NCAP вече ще настоява всеки автомобил, оборудван по този начин, да гарантира, че прозорците и вратите остават работещи, когато са потопени във вода - поне за период от време, който се счита за достатъчно дълъг, за да могат пътниците да избягат.

Друга област, в която Euro NCAP се намесва е при децата, оставени в заключени автомобили, като въвежда ново изискване автомобилите с пет звезди да бъдат оборудвани със системи за откриване на деца, които ще следят за присъствието на пътници в автомобила и ще могат да уведомят водача или службите за спешна помощ, ако родителите случайно забравят да „освободят“ децата си от автомобила.

В програмата за изпитвания през 2023 г. е включена и способността на превозните средства да открива и предотвратява челни сблъсъци с висока скорост или сблъсъци с при Т-образни кръстовища пътища - и в двата случая са необходими сензори с широко зрително поле и по-голям обхват от тези, които се монтират днес в повечето автомобили. Тестовете за избягване на сблъсъци са разширени и включват AEB при движение на заден ход, за да се открие малко дете зад автомобила, а Euro NCAP заявява, че ще защитава и велосипедистите, като оценява системите на автомобила, които предупреждават водача или забавят внезапното отваряне на вратата в случай на приближаване на велосипедист.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини