Отидете към основна версия

4 415 3

Ford Fiesta се завръща, но на базата на VW!

  • ford-
  • fiesta-
  • volkswagen

Моделът ще се предлага, като електрически автомобил

Популярният хечбек Ford Fiesta бе спрян от производство в Европа. Сега обаче стана известно, че моделът може да бъде възроден като електрически автомобил. Това съобщава уебсайта InsideEVs .

Ръководителят на пътническите автомобили на Ford Europe, Мартин Сандър, каза, че Fiesta може да се завърне като електрически автомобил в близко бъдеще. Той отбеляза още, че новата Fiesta може да бъде изграденd на базата на достъпна електрическа платформа на Volkswagen .

Ford и Volkswagen вече работят заедно по създаването на електрическия кросоувър Explorer от ново поколение, който е базиран е на платформата Volkswagen MEB.

Сандър отбеляза, че окончателното решение за съдбата на Ford Fiesta все още не е взето. Затова не е изключено създаването на електрически наследник на модела и на друга платформа.

Ford подписа споразумение с Volkswagen Group за създаване на две електрически превозни средства, базирани на платформата MEB. Един от тях е Ford Explorer, а вторият модел все още не е разкрит.

Според слуховете новият Ford Fiesta ще бъде базиран на най-евтиния електрически автомобил на Volkswagen - серийната версия ID.2 all. Моделът ще струва по-малко от €24 000 и може да дебютира още през 2024 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини