Отидете към основна версия

5 675 8

Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента

  • kia-
  • k3

Новият бюджетен седан на Kia носи моделното обозначение K3 и е от моделната година 2024. Това, което е интересно в него е, че той е пресечната точка на два от автомобилните сегменти.

С други думи моделът се позиционира между Dacia Logan и Skoda Octavia и така вече ще се конкурира с голям брой модели. Сега, иновацията беше разсекретена от изданието Thekoreancarblog .

Новата Kia K3 преди това беше близнак на моделите Cerato и Forte в C-класа. А бюджетният Rio е добре познат съперник на Sandero и VW Polo. Сега нещата се променят.

Kia реши да комбинира двата модела и да предложи нещо средно, за да покрие два сегмента B и C едновременно. Така компактният седан, който всъщност израсна от Rio, стана по-голям.

Дължината на Kia K3 е 4 545 мм, междуосието е 2 670 мм, широчината е 1 765 мм, а височината е 1 475 мм. Дизайнът на модела е по-смел, като тук са събрани най-модерните тенденции, които преди това не са попадали в сегмента на евтините седани.

Вътре в Kia K3 е свят на технологии. На предния панел са монтирани два големи монитора. Единият от тях изпълнява функцията на цифров инструментален клъстър, а другият отговаря за мултимедийните функции.

Моделът ще бъде оборудван с базов 1.6-литров бензинов двигател и по-мощен агрегат с обем 2 литра. Характеристиките им ще бъдат декласифицирани по-късно. Засега не е известно дали Rio и Cerato/Forte ще имат преки наследници.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини