Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 13:03 5 525 15

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia

  • kia-
  • ev5

Станаха ясни нови данни за модела EV5

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia - 1

Има нова информация за електрическия автомобил Kia EV5. Кросоувърът ще бъде пуснат в продажба до края на годината на цена от малко над 20 000 евро. Това съобщава сайтът Autohome.

Новата Kia EV5 ще бъде конкурент на Volkswagen ID.4 и електрически аналог на Sportage, тъй като принадлежи към същия клас кросоувъри. Тя е малко по-голяма и по-просторна от бензиновия си колега.

Размери Kia EV5 2024:

дължина - 4 615 мм;
широчина - 1 875 мм;
височина - 1 715 мм;
междуосие - 2 750 мм.

"Насеченият" дизайн е направен в духа на по-големия нов модел Kia EV9 . Кросоувърът има висок преден капак и тънки LED фарове.

В интериора на Kia EV5 2024 на предния панел е монтиран широк трисекционен дисплей. Мултимедийната система е допълнена от игри и месинджъра WeChat. Предлага се и иновативна проекция на предното стъкло, която обаче е опция.

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia

Електрическата кола Kia EV5 има и кутия в подлакътника с функции за отопление и охлаждане на напитки, а подът в багажника се издига и се превръща в рафт.

Сред опциите са достъп до интериора от смартфон, тризонов климатроник, електрическа задна врата, вентилация на седалките, камери за кръгов обзор, автопилот за паркиране и система за полуавтономно шофиране.

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia

Новата Kia EV5 ще се предлага в две версии. Модификацията със задно предаване разполага с 218 конски сили и е оборудвана с батерия с капацитет от 64 kWh, а пробегът ѝ ще е 530 км.

Вариантът със задвижване на всички колела е с мощност 313 к.с. и получава батерия с капацитет 88 kWh и ще може да измине до 700 км без презареждане. Максималната скорост и при двете версии е ограничена до 185 км/ч.

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia

Електрическият кросоувър на Kia може да се зарежда в бърз режим до 80% за 27 минути. Осигурена е и функцията за двупосочно зареждане, т.е. възможно е захранването на различни електрически съоръжения от колата.

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    13 10 Отговор
    Двг е история

    Коментиран от #5

  • 2 Тоз

    5 8 Отговор
    Разправят, че в Дубай имало много изоставени такива возила. Карали ги 2-3 дни докато свърши батерията и ги зарязвали в пустинята. Така казват, не знам.

    Коментиран от #3, #14

  • 3 любител

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз":

    хахаха и кой го разправя някой хамериканец ли или швабин. нещо не им оттърва на краварите.
  • 4 за 50к

    3 2 Отговор
    не е лошо, май ще дойде по оферта от предстоящата С3
  • 5 Уфффф...

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    ....и този недоразбрал, ел. двг е история, свиквай. Прочети си какво стана през 70те с петролната криза, историята се повтаря. ПС: абсолютно никой няма да инвестира тези пари за кола със 7 години гаранция на батерията, а и никой няма да застрахова батерията на тва чудо, ако изгори цял паркинг-блок със стотици автомобили вътре! Свиквай!

    Коментиран от #6

  • 6 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уфффф...":

    И ко стана масов даунсайзинг за жендърята в градовете и навлизане на японците ама ония у Тексъс си ползват още ве 8 до ранчуто щото пикап с 4 цилиндъра не става.Ама дойдоха новите ел коли и ги обезсмислиха дизели мизели у канавката
  • 7 мани беги

    2 8 Отговор
    за 20-25-28000 евро може да се купи едностаен (че дори и две стаи сляти) панелен ап. в слънчака, от който да си вадиш 3-4 бона лв. всяко лято от бачкаторите там ... бих закупил ап. там, вместо да ги кихам за кола, коят само да ми бърка в джоба ... демек искам да ви каа, че подобни скъпотии ги купват все с народна пара разните: държ. институции, а и тъй наречените набедени за такива - бизнесмени, бизнесдами, големите фирми, коит пак с наще пари ги вземат на лизинг ... за обикновеният човечец дет спестява - ми той нивга не би си дал парите ей тъй просто за киниеф!

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Мхм

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "мани беги":

    Зависи какви са ти приоритетите някой койтомима толкова пари ги дава за каравана мотор и тн.
  • 9 Край

    6 2 Отговор
    Излишно спорите кое в по добро. ДВГ колите просто в един недалечен момент ще бъдат забранени. За да шофирате тогава ще чакате ежегодния ретропарад. Света не може да понесе 8 милиарда коли. А това колите за по 3-7 Хил лева вече си ги позволявят и аборигените и бушмените и амазонските диваци.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Златин

    4 0 Отговор
    Според мен няма как да стане да е на цена около 20000 евро и то с тия характеристики, и то до края на тази година. Иначе звучи много добре!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз":

    Да, да...... там и айфоните хвърлят като им падне батерията.....
  • 15 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "мани беги":

    Ти ремонт след бачкатори правил ли си? Тези 3-4 бона няма да ти стигнат,а и тези цени25-28 бона за апартамет на Сл. Бряг, явно живееш в друго измерение.