Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 09:06 7 553 5

Kia пуска евтин кросоувър за Европа

  • kia-
  • ev2

Той ще се нарича EV2 и ще се произвежда във Словакия

Kia пуска евтин кросоувър за Европа - 1

Както вече ви информирахме, корейците от Kia представиха цяла линия електрически автомобили, които ще се появят през следващите няколко години. Сега обаче стана известно, че марката подготвя още една новост - компактен и евтин кросоувър, предназначен за европейските пазари, който към момента е с моделно обозначение EV2.

Новостта ще влезе в продажба през 2026 годин. и ще бъде насочена към европейския пазар. Компанията все още не е показала електрическия автомобил, а само разкри част от характеристиките му. Ситуацията беше коригирана от независими художници, които публикуваха интерпретация на модела.

Известно е, че той ще замени Kia Rio, който беше свален от поточната линия, и ще бъде най-евтиният електрически автомобил в линията на производителя. Цената ще бъде под 30 000 евро. Кросоувърът ще бъде направен в същия стил като по-големите EV3 и EV4. Той ще бъде стилен и модерен, ще получи редица иновативни решения както в интериора, така и в интериора.

Компанията позиционира колата като конкурент на VW ID.2, Renault 5 и Citroen e-C3. Очаква се Kia EV2 да използва съкратена версия на платформата E-GMP. Иновацията ще разполага с един електрически двигател и батерия с капацитет 58 kWh. Производството му ще бъде установено във фабриката на марката в Словакия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен тен

    20 4 Отговор
    Евала на Киа.
    Напоследък къртят. И дизайна си изпираха , и цените им са адекватни. Чака ги добро бъдеще .
  • 2 Факт

    5 17 Отговор
    Нямат шанс срещу Френската Света Троица Рено Пежо Ситроен
  • 3 Луд

    2 3 Отговор
    Във словакия?
    Журналисти.....
  • 4 СпасЪ

    3 0 Отговор
    "ще получи редица иновативни решения както в интериора, така и в интериора." Като не си четете написаното ние ще сме коректори.
  • 5 Порно

    3 0 Отговор
    Тия ми обърнаха представите за евтино