Last news in Fakti

29 Август, 2023 10:26 5 660 3

Kia Sorento се промени до неузнаваемост

  • kia-
  • sorento
Kia Sorento се промени до неузнаваемост - 1

В Южна Корея се състоя официалното представяне на Kia Sorento 2024. Семейният кросоувър претърпя цялостна модернизация и скоро ще бъде пуснат в продажба в родината, а до края на годината ще започне и износът на модела. Подробности бяха разкрити на официалния сайт на марката.

Това, което се вижда от снимките е, че Sorento се променя сериозно външно. Дизайнът на кросоувъра е направен в новия характерен стил на корейската марка, който дебютира на електрическата кола EV9. Сега и Sorento има огромна радиаторна решетка и Т-образни LED фарове. А в допълнение - актуализирани светлини и брони.

Kia Sorento се промени до неузнаваемост

Салонът на Sorento 2024 на практика също е напълно нов. На предния панел вече са инсталирани два големи дисплея, а бутоните за управление на климатика са станали чувствителни на допир. Освен това проекцията на предното стъкло е подобрена, а списъкът с опции е допълнен с видеорегистратор и скенер за пръстови отпечатъци.

Kia Sorento се промени до неузнаваемост

Кросоувърът Sorento дебютира с три двигателя: 2.5-литров бензинов четирицилиндров с турбо и с мощност 281 конски сили, 2.2-литров турбодизел с мощност 194 к.с. и хибрид с мощност 230 к.с.

Kia Sorento се промени до неузнаваемост

Други версии ще се появят по-късно, включително plug-in хибрид с 265 конски сили. Всички модификации са оборудвани с роботизирана 8-степенна скоростна кутия с два съединителя, а задвижването може да бъде предно или 4х4.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    7 7 Отговор
    Нещо като "Кадилак",но не е.Четирицилиндров мотор,на този огромен сандък?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бен тен

    3 0 Отговор
    Приятна колица, дано да е под 50 хилки Стартовата цена.
    А дано ама надали.