Last news in Fakti

10 Август, 2023 14:00 5 664 8

Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента

  • kia-
  • k3
Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента - 1

Новият бюджетен седан на Kia носи моделното обозначение K3 и е от моделната година 2024. Това, което е интересно в него е, че той е пресечната точка на два от автомобилните сегменти.

С други думи моделът се позиционира между Dacia Logan и Skoda Octavia и така вече ще се конкурира с голям брой модели. Сега, иновацията беше разсекретена от изданието Thekoreancarblog .

Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента

Новата Kia K3 преди това беше близнак на моделите Cerato и Forte в C-класа. А бюджетният Rio е добре познат съперник на Sandero и VW Polo. Сега нещата се променят.

Kia реши да комбинира двата модела и да предложи нещо средно, за да покрие два сегмента B и C едновременно. Така компактният седан, който всъщност израсна от Rio, стана по-голям.

Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента

Дължината на Kia K3 е 4 545 мм, междуосието е 2 670 мм, широчината е 1 765 мм, а височината е 1 475 мм. Дизайнът на модела е по-смел, като тук са събрани най-модерните тенденции, които преди това не са попадали в сегмента на евтините седани.

Вътре в Kia K3 е свят на технологии. На предния панел са монтирани два големи монитора. Единият от тях изпълнява функцията на цифров инструментален клъстър, а другият отговаря за мултимедийните функции.

Моделът ще бъде оборудван с базов 1.6-литров бензинов двигател и по-мощен агрегат с обем 2 литра. Характеристиките им ще бъдат декласифицирани по-късно. Засега не е известно дали Rio и Cerato/Forte ще имат преки наследници.

Новата бюджетна Kia е автомобил от два сегмента


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвременник

    20 6 Отговор
    Цените на корейските автомобили отдавна се изстреляха в космоса, несъответстващо на класа им. Време е за приземяване.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 мнение

    6 9 Отговор
    за мен няма добър външен вид
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Е колко да е БЮДЖЕТНА , като нема цена ❗❓
  • 4 Ха ха

    5 9 Отговор
    Грозен, курейски "автомобил" за слепи!
  • 5 ежко

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Съвременник":

    Щото немските пък си струват парите.Особенно последните 10 години.
  • 6 непознат

    0 4 Отговор
    Невероятно,грозна визия отвсякъде.Грозна кола за много пари,далеч по красиви модели предлагат другите компании
  • 7 Хммм

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Съвременник":

    Пример: за 60 хил. лв получаваш корейски астомобил с кожени седалки с подгрев, обдухване, панорама, подгрев на волана и т.н. Същият автомобил от немски производител с тези екстри няма да падне под 100 000, даже да не кажа, че и повече пари ще отиде.
  • 8 ар146тс

    0 2 Отговор
    Струва ми се,че по-грозен автомобил трудно може да се направи.Ако съм шеф на тези дизайнери ще ги уволня до един.