Отидете към основна версия

26 003 29

Миниван с 1029 коня

  • honda-
  • odyssey-
  • bisimoto-
  • sema 2013-
  • тунинг

Американците имат съвсем основателни причини да харесват Honda Odyssey. Големият японски миниван предлага изобилие от комфорт за седем човека, слави се с изключителна надеждност и глези с екстравагантни екстри като вградената в стената на багажника прахосмукачка, но вероятно е най-неподходящият кандидат за екстремен тунинг. Цената на този модел на старо е приблизително http://bit.ly/1c4tMb8.



За участниците в изложението SEMA в Лас Вегас обаче ограничения не съществуват. Доказва го ателието Bisimoto, което представи напомпан до невъобразимите 1 029 к.с. Odyssey, без това да пречи по никакъв начин на функционалността му.



Стандартният 3.5-литров V6 с 248 к.с. съхранява единствено архитектурата си. Сменени са буталата, управляващия електронен блок и горивната помпа, но гигантският скок на мощността се дължи най-вече на двата турбокомпресора Turbonetics BTZ7265.



На фона на мащабните промените под предния капак заниженото окачване, джантите Fifteen52 с гуми Toyo T1 и предпазната клетка в салона остават някак незабележими. От Bisimoto не съобщават нищо за динамичните характеристики на тунингования Odyssey, макар че би било крайно интересно да се види ускорението на миниван с над 1 000 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини