Отидете към основна версия

3 023 16

VW спира производството на коли в един от заводите си

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • производство

Фабриката в Дрезден ще пренасочи работата си

Volkswagen Group планира да спре производството на автомобили в завода си в Дрезден след повече от 20 години, съобщи Automobilwoche. Заводът, в който през миналата година бяха произведени 6500 броя от електрическите ID.3, ще продължи да работи с неопределен за момента капацитет, а неговите около 300 работници ще получат други задачи, твърдят от изданието, без да разкриват произхода на информацията.

Миналата седмица VW съобщи, че съкращава временно работници в завода си в Цвикау, основната фабрика за електрически превозни средства в Германия, след като постепенното прекратяване на субсидиите в страната доведе до спад в търсенето на електрически автомобили. Съдбата на около 2000 допълнителни временни служители остава неясна. Фабриката е разположена в непосредствена близост до стария град на Дрезден и е открита през 2002 г. Концепцията на завода включва характерната витрина, където клиентите да се запознаят с крайното сглобяване на своя автомобил.

Фабриката е била любим проект на бившия шеф на VW Фердинанд Пиех, който почина през 2019 г. Първоначално в там се произвежда луксозният VW Phaeton, по-късно e-Golf, а от 2021 г. - ID.3. През 2022 г. там са произведени около 6500 бройки от електрическия автомобил - т.е. по-малко от десет процента от доставения в световен мащаб ID.3. Общо от 2022 г. насам в Дрезден са произведени около 150 000 автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини