Отидете към основна версия

39 973 26

BMW и Mercedes се изложиха пред Volvo

  • adac-
  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • lexus-
  • volvo

 

Немската независима агенция ADAC публикува поредното си интересно изследванe. Този път става дума за сравнение на автоматичните системи за спиране пред пешеходци. Специалистите от ADAC изпробват системите на BMW, Mercedes-Benz, Volvo и Lexus, като за целта тестват моделите Volvo V40, Lexus LS 600h, Mercedes-Benz E-Klasse и BMW 3er GT.
 
Тестът се провежда като автомобилите се движат със скорост 50 км/ч. и се имитира внезапна поява на пешеходец на платното. Ситуациите са две - стоящ на платното човек и движещ се пешеходец. Изследванията се правят, както в дневно време, така и в условия с недостатъчна видимост. Автомобилите се оценяват по петобалната система.
 
Любопитното е, че нито един от автомобилите не получава най-високата оценка. Още по-интересното е, че Volvo-то е оценено най-високо. Втората позиция е за Lexus и чак след това се нареждат Mercedes-Benz и BMW. По темата има направени още две проучвания - на EuroNCAP и на американската IIHS
 
Различното при тях е, че на теста на EuroNCAP за спиране пред препятствие, първото място е за Mercedes-Benz E-Klasse. Американците от IIHS тестват 74 модела, като дават най-висока оценка само на седем от тях - Cadillac ATS и SRX, Mercedes-Benz C-Klasse, Subaru Legacy и Outback, а така също на Volvo S60 и XC60.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини