Отидете към основна версия

1 586 4

Jaguar показа последната си спортна кола с ДВГ

  • jaguar-
  • e-type-
  • кабриолет

Моделът разполага с 575 к.с.

Jaguar изпраща F-Type в пенсия с една последна версия, наречена F-Type ZP Edition. Този нов модел не само ще послужи като последната итерация на F-Type, но и ще бъде последният спортен автомобил на Jaguar с двигател с вътрешно горене, тъй като компанията ще премине към изцяло електрическа гама.

Британската марка ще създаде само 150 екземпляра от F-Type ZP Edition през 2024 г., последната година от производството на автомобила. Той се произвежда както като купе, така и кабриолет, и ще се предлага само в две цветови разновидности, които отдават почит на E-Type ZP Collection, представен по-рано тази година. Едната от тези разцветки се състои от боя Oulton Blue Gloss с кожен салон в Mars Red и Ebony, докато втората разцветка се състои от боя Crystal Grey Gloss с кожен салон в Navy Blue и Ebony.

Независимо от това коя разцветка ще изберат клиентите, и двете са със състезателни кръгли елементи в бял цвят на вратите и обграждащи елементи на предната решетка в бял цвят. Освен това F-Type ZP Edition ще се продава изключително със серия от черни гланцови екстериорни елементи, включително страничните огледала и спирачните апарати. Автомобилът получава и ексклузивно брандиране върху калниците.

Всеки F-Type ZP Edition, който ще бъде произведен, има един и същ задвижващ агрегат като F-Type R P575. Това означава 5,0-литров V8 с компресор и мощност 575 к.с. и въртящ момент 516 Нм. С този двигател е свързана осемстепенна автоматична трансмисия, която изпраща мощността към четирите колела. Автомобилът може да достигне 100км/ч за 3,5 секунди и да продължи до електронно ограничена максимална скорост от 300 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини