Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 16:02 1 568 4

Jaguar показа последната си спортна кола с ДВГ

  • jaguar-
  • e-type-
  • кабриолет

Моделът разполага с 575 к.с.

Jaguar показа последната си спортна кола с ДВГ - 1

Jaguar изпраща F-Type в пенсия с една последна версия, наречена F-Type ZP Edition. Този нов модел не само ще послужи като последната итерация на F-Type, но и ще бъде последният спортен автомобил на Jaguar с двигател с вътрешно горене, тъй като компанията ще премине към изцяло електрическа гама.

Британската марка ще създаде само 150 екземпляра от F-Type ZP Edition през 2024 г., последната година от производството на автомобила. Той се произвежда както като купе, така и кабриолет, и ще се предлага само в две цветови разновидности, които отдават почит на E-Type ZP Collection, представен по-рано тази година. Едната от тези разцветки се състои от боя Oulton Blue Gloss с кожен салон в Mars Red и Ebony, докато втората разцветка се състои от боя Crystal Grey Gloss с кожен салон в Navy Blue и Ebony.

Независимо от това коя разцветка ще изберат клиентите, и двете са със състезателни кръгли елементи в бял цвят на вратите и обграждащи елементи на предната решетка в бял цвят. Освен това F-Type ZP Edition ще се продава изключително със серия от черни гланцови екстериорни елементи, включително страничните огледала и спирачните апарати. Автомобилът получава и ексклузивно брандиране върху калниците.

Всеки F-Type ZP Edition, който ще бъде произведен, има един и същ задвижващ агрегат като F-Type R P575. Това означава 5,0-литров V8 с компресор и мощност 575 к.с. и въртящ момент 516 Нм. С този двигател е свързана осемстепенна автоматична трансмисия, която изпраща мощността към четирите колела. Автомобилът може да достигне 100км/ч за 3,5 секунди и да продължи до електронно ограничена максимална скорост от 300 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    16 2 Отговор
    Значи Jaguar показва последната си кола преди фалит!
    Вече и на децата е ясно, че съвременните електрички са нито надеждни, нито еко, нито дълготрайни (почти нямат втора употреба), нито достъпни до масовия потребител, абсолютен популизъм за печалба на едни печатари на зелена тоалетна хартия!
  • 2 Варна

    15 2 Отговор
    Двама познати имам с Тесла .Отначало голям мерак , единия я продаде още миналата година , другия я пусна на обява от три месеца и няма обаждания .Електричките може да са полезни при определени обстоятелства , но както е в момента , са безмислени .

    Коментиран от #4

  • 3 Байо

    8 2 Отговор
    Когато електричката падне до 10к евра и пробег с едно зареждане1000км. тогава може и да си купя някоя
  • 4 И аз съм от Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    търся си Тесла. Каква е неговата. Дай номера му и ще му звънна да се разберем да я погюеднат във Виница. Ако е читава, може да я взема.