Отидете към основна версия

5 581 15

Нови подробности за евтиния електрически кросоувър на Kia

  • kia-
  • ev5

Станаха ясни нови данни за модела EV5

Има нова информация за електрическия автомобил Kia EV5. Кросоувърът ще бъде пуснат в продажба до края на годината на цена от малко над 20 000 евро. Това съобщава сайтът Autohome.

Новата Kia EV5 ще бъде конкурент на Volkswagen ID.4 и електрически аналог на Sportage, тъй като принадлежи към същия клас кросоувъри. Тя е малко по-голяма и по-просторна от бензиновия си колега.

Размери Kia EV5 2024:

дължина - 4 615 мм;
широчина - 1 875 мм;
височина - 1 715 мм;
междуосие - 2 750 мм.

"Насеченият" дизайн е направен в духа на по-големия нов модел Kia EV9 . Кросоувърът има висок преден капак и тънки LED фарове.

В интериора на Kia EV5 2024 на предния панел е монтиран широк трисекционен дисплей. Мултимедийната система е допълнена от игри и месинджъра WeChat. Предлага се и иновативна проекция на предното стъкло, която обаче е опция.

Електрическата кола Kia EV5 има и кутия в подлакътника с функции за отопление и охлаждане на напитки, а подът в багажника се издига и се превръща в рафт.

Сред опциите са достъп до интериора от смартфон, тризонов климатроник, електрическа задна врата, вентилация на седалките, камери за кръгов обзор, автопилот за паркиране и система за полуавтономно шофиране.

Новата Kia EV5 ще се предлага в две версии. Модификацията със задно предаване разполага с 218 конски сили и е оборудвана с батерия с капацитет от 64 kWh, а пробегът ѝ ще е 530 км.

Вариантът със задвижване на всички колела е с мощност 313 к.с. и получава батерия с капацитет 88 kWh и ще може да измине до 700 км без презареждане. Максималната скорост и при двете версии е ограничена до 185 км/ч.

Електрическият кросоувър на Kia може да се зарежда в бърз режим до 80% за 27 минути. Осигурена е и функцията за двупосочно зареждане, т.е. възможно е захранването на различни електрически съоръжения от колата.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.

Свързани новини