Last news in Fakti

26 Юли, 2023 09:27 3 827 11

Какво ново в новата Kia Sorento

  • kia-
  • sorento

Рестайлинг версията бе показана на официални снимки

Какво ново в новата Kia Sorento - 1

Kia актуализира някога популярния в България кросоувър Sorento. Моделът Sorento от сегашното четвърто поколение е на пазара от 2020 година. Сега е представена рестайлиг версията на този кросоувър. Любопитното е, че промяната е почти радикална - Sorento се промени отвътре и отвън, но Kia все още мълчи за технологията под новата обвивка.

Дизайнът на актуализирания Kia Sorento е направен с оглед на „по-стария“ Telluride: решетката на радиатора е станала по-голяма, предната броня изглежда различно, а капакът е по-дълъг. Най-забележимата промяна в задната част на автомобила е появата на т.нар. джъмпери в секциите на задните светлини.

Какво ново в новата Kia Sorento

Като цяло кросоувърът възприема характерния стил на марката, наречен Opposites United, което се превежда като „единство на противоположностите“, който Kia използва за първи път в електрическия си модел EV6.

Какво ново в новата Kia Sorento

В салона, вместо два отделни екрана, вече има един клъстер от 12.3-инчов цифров дисплей и екран на мултимедийна система със същия размер. Поради това местоположението на вентилационните дефлектори е преразгледано. Появява си и климатроник със сензорни бутони, а от новите функции е добавено сканиране на пръстови отпечатъци.

Kia очевидно е решила да се задържи информацията за двигателите до официалната премиера, насрочена за средата на август. Основни промени обаче не се очакват, линията все още ще има бензинови, дизелови и хибридни версии, а двигателите ще се различават в зависимост от пазара. Първият пазар за актуализирания Sorento ще бъде родната Южна Корея, а доставките за износ ще започнат малко по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    8 1 Отговор
    Всички се спускат по нанадолнището , с тези грозни GSM - и пред волана !
  • 2 Така е

    11 4 Отговор
    И този с леко катастрофирала предница. Запазена марка на Хюндай-Кия.
  • 3 ....

    5 5 Отговор
    идеален е. преди години не можех да си помисля, че ще го кажа, но в момента този го взимам веднага пред кю7. 9 от 10 за този само вървежа ще му е малко по- бавен, но за този огромен джип не ти трябва да е спортен.

    Коментиран от #5

  • 4 СЕЛЯНИТЕ НА ГЪРЦИЯ

    8 2 Отговор
    На новите коли единствено цената им е нова
  • 5 Мхм

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "....":

    Кое му е иделаното че е към 100 бона ли.
  • 6 Госта

    5 0 Отговор
    Трагикомедия!!!
  • 7 Хммм

    4 2 Отговор
    Повечето в коментарите дори не могат да си позволят нова кола, но за сметка на това пък могат до плюят до безкрай която и да е нова кола. То екраните им били грозни, то дизайна бил грозен и нз си какво още. Истината е, че корейците в момента бият по дизайн много от немските автопроизводители и като цена, и като дизайн, и като качество.

    Коментиран от #8

  • 8 Въх

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    Истината е,че когато притежаваш подобен варел,няма как да кажеш друго,защото вече си се “минал”,

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Германеца

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Въх":

    Не са варели а много качествени автомобили на отлични цени.Най важното нови.

    Коментиран от #11

  • 11 Въх

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Германеца":

    Блажени са вярващите!!!