Отидете към основна версия

5 912 35

Догато другите наблягат на електромобили, Toyota продължава да печели пари от коли с ДВГ

  • toyota-
  • печалби-
  • двг

Toyota намалява прогнозата за продажбите на електрически автомобили с 39 процента

В стремежа си към рекордни печалби японският автомобилен производител се отказа от първоначалния си план да продаде 202 000 електрически превозни средства през тази фискална година.

Говори се, че Toyota Motor Corporation е понижила очакванията си за продажбите на електрически автомобили през тази фискална година с доста значителните 39 процента, от първоначалните 202 000 единици до 123 000 превозни средства.

Като се има предвид скромната гама от електрически превозни средства на японската компания, не е изненада, че Toyota залага на своите двигатели с вътрешно горене и хибридни модели, за да постави нов рекорд за печалби за фискалната година, приключваща на 31 март 2024 г.

По-рано японската компания прогнозираше, че оперативната ѝ печалба ще достигне рекордните 20.1 милиарда долара, но в последния си финансов отчет тази прогноза се повиши до 30.15 милиарда долара.

До края на фискалната година Toyota очаква да продаде 3.6 милиона хибрида в световен мащаб, в сравнение с по-ранна прогноза за 3.5 милиона единици, докато общите продажби на електрифицирани превозни средства, включително електрически превозни средства, хибриди, plug-in хибриди и автомобили, задвижвани с водород, се очаква да достигне 3.9 милиона единици, което е с 42 процента повече в сравнение с предходната фискална година.

Общо електрифицираните превозни средства ще представляват около 37 процента от общите продажби на автомобилния производител. Заедно марките Toyota и Lexus се очаква да произведат рекордните 10.1 милиона автомобила през текущата фискална година, като прогнозата за консолидираните глобални продажби на дребно ще нарасне до рекордните 11.38 милиона единици.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.

Свързани новини