Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 09:32 6 322 13

Toyota отново е над Mercedes и BMW

  • toyota-
  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • автомобилни производители

Класация на най-ценните марки в световен мащаб, независимо от сферата в която са позиционирани

Toyota отново е над Mercedes и BMW - 1

Три автомобилни производителя попаднаха в топ 10 на „Най-добрите марки“ за 2023 г. Най-големият производител на автомобили в света е и най-мощната марка в автомобилната индустрия, според ново проучване.

Това е втора поредна година, в която Toyota е класирана на шесто място в престижната глобална класация на Interbrand за най-добрите марки и номер едно сред автомобилните марки.

Японската марка изпревари Mercedes- Benz по този параметър, който зае седмо място, изкачвайки се с едно място в сравнение с 2022 г. Марката BMW също е по-надолу - девето място, въпреки че се издига с три позиции. Четвъртият автомобилен производител, който влиза в топ 20, е марката Tesla, на 12-о място.

Десетте най-мощни марки в света са:

1 Apple
2 Microsoft
3 Amazon
4 Google
5 Samsung
6 Toyota
7 Mercedes-Benz
8 Coca-Cola
9 Nike
10 BMW
11 McDonalds
12 Tesla

От автомобилните марки в топ 100 са още:

Honda (27 място ),
Hyundai (32 място),
Audi (45 място),
Porsche (47 място),
Volkswagen (50 място),
Ford (51 място),
Nissan (63-то място),
Ferrari (70-то място),
Kia (88-мо място).


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абсолютно безсмислена

    13 11 Отговор
    И също толкова измислена кладация, в която Брандът “ Хюндай” е с 40 места пред Бранда “ Ферари”

    Коментиран от #11

  • 3 Японците мачкат

    19 9 Отговор
    Немските и американските ботуши от всякъде!😂😂😂😂😂Смурайте са НОМЕР - 1 Немските таратайки станаха по пластмасови и от пластмасата и само смучат кеш.
  • 4 хикс

    29 5 Отговор
    Тойота си е Тойота
  • 5 хххх

    26 6 Отговор
    Тойота са номер едно, а който иска лукс - да си взима Лексус.
  • 6 статистик

    24 9 Отговор
    Карал съм Мерцедес уникална возия и толкова , карал съм БМВ няма такъв отпадък , карал съм Ауди , доста скъпа подръжка за това което се предлага .Сега карам Тойота и разбрах защо е най -продаваната кола в света и най- разпознаваема марка .Засега съм с Рав 4 бензин , след няколко години бих я заменил пак с Рав 4 или с Камри .Малко е скучна като кола , но всичко друго е ОК .

    Коментиран от #7, #9

  • 7 ссссссс

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "статистик":

    Да, така е, и аз не съжалявам че минах от Ауди А4 на Тойота Авенсис. Не усещам някаква кой знае каква разлика във возията, сменям само маслото и си карам, без постоянно да ми светва някаква лампа на таблото и да се окаже че някой датчик се е прецакал.
  • 8 тъй шъй

    23 4 Отговор
    Тойота-Лексус никога не е била в такова добро положение спрямо конкурентите. Огромен избор- спортни, мини, големи СУВ, седани, и тн и тн. Перфектни хибриди, сложни технически решения без технически фалове или съществени риколи. Дизайн на който подражават марки с традиции. Качествени интериори. И всичко това на напълно приемливи цени спрямо ситуацията на пазара. Пък и 10г. безплатна гаранция и 200х.км. Та така със скучната, нискотехнологична марка, аутсайдер. Като гледам вечните проблеми на конкуренцията си е за завист.
  • 9 Поръчвай отсега, щото

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "статистик":

    се чака доста.
    РАВ4 е най-продаваният СУВ.
    Те били скучни Тойотите обаче, друго е да ти се счупи БьенВьеТо на пътя и да се развълнуваш.

    Коментиран от #10

  • 10 статистик

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Поръчвай отсега, щото":

    Доволен съм от Рав 4 , бензин . Не е някаква бегачка , но самата кола е друг тип .Горе долу е комфортна , моята е 4 то поколение . Минава добре през бабуни и дупки , влизам малко по черно заради риболова , има доволно екстри , има много място , какво повече му трябва на човек ? Даже мацките се кефят че е джипка , ама това е друга тема .
  • 11 Хюндай

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абсолютно безсмислена":

    Брандът "Хюндай" е най-големият производител на кораби в света и произвежда поне 1000 пъти повече автомобили от Ферари, нищо че не са на едно ниво.
  • 12 Бай ганьо не знае какво чете

    5 0 Отговор
    Това е класация за ликвидност на марката. А не кой какво произвежда
  • 13 Чакала2

    2 0 Отговор
    Собственик съм на Toyota от няколко години. RAV4 2016 HYBRID. Километри 200354в момента. Освен масло и филтри никога в гараж. Забравих от октомври съм със зимни гуми .🤗🎈