Отидете към основна версия

6 579 32

Колко електромотора са нужни на Tesla, за да измине 1.9 милиона километра

  • tesla-
  • model s-
  • рекорд-
  • пробег

Отговорът е над 10

Хансйорг фон Гемминген-Хорнберг е собственик на Tesla-та с най-голям пробег в света, тъй като неговият електромобил е навъртял невероятните 1 901 067 км или 1 181 268 мили. Електрическият седан е бил интензивно използван през годините, след като настоящият собственик го е купил през 2014 г., като към онзи момент той е имал 30 000 километра пробег, но оттогава е изминал доста повече

Както може да се очаква от електромобил с голям пробег, той вече не разполага с оригиналната батерия. Всъщност този Model S P85 е получил цели три смени на батерията си, а понастоящем пробегът на Model S в реални условия е около 400 км . Собственикът е внимавал да не злоупотребява с батерията, като е избягвал да управлява автомобила с повече от 100 километра в час.. Той също така не изчаква пълното изтощаване на батерията, като я зарежда, когато тя падне под 20 процента.

През годините колата е карана в много части на света, включително в Африка, Мароко, Швеция, Австрия и Китай. Собственикът ѝ също така разкрива, че конкретният автомобил е имал 13 смени на двигатели. Хансйорг фон Геминген-Хорнберг също така е акционер в Tesla и ранен инвеститор, като притежава и Roadster от първо поколение с пробег от около 735 000 км.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.

Свързани новини