Отидете към основна версия

2 173 2

Новата Panamera беляза специално събитие за Porsche

  • porsche-
  • panamera-
  • завод-
  • производство

Колата е поръчана от клиент в Дубай

По-малко от месец след официалния дебют на новото поколение Porsche Panamera, първите клиенти ще започнат да получават колите си, а доказателство за това е специален екземпляр произведен в завода на Porsche в Лайпциг. Освен, че е една от първите произведени “панамери“, колата отбелязва и автомобил номер 2 000 000 направен в германския завод.

През 2009-та Porsche дава началото на Panamera именно от този завод с обособяването на поточна линия, а седем години и едно поколение по-късно, компанията обособява цял завод за колата, който към момента има над 4 хиляди служители. В момента там се сглобява още и Macan, който също трябва да бъде обновен съвсем скоро.

"Разширяването на фабриката до пълноценен завод беше революционно решение за обекта", коментира Герд Руп, председател на управителния съвет на завода. "Като пълен завод ние произвеждаме моделите в тяхната цялост - от конструирането на каросерията до окончателното сглобяване. Това постави основите на нови проекти за автомобили и продължаващ растеж."

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини