Last news in Fakti

5 Декември, 2023 16:08 2 152 2

Новата Panamera беляза специално събитие за Porsche

  • porsche-
  • panamera-
  • завод-
  • производство

Колата е поръчана от клиент в Дубай

Новата Panamera беляза специално събитие за Porsche - 1

По-малко от месец след официалния дебют на новото поколение Porsche Panamera, първите клиенти ще започнат да получават колите си, а доказателство за това е специален екземпляр произведен в завода на Porsche в Лайпциг. Освен, че е една от първите произведени “панамери“, колата отбелязва и автомобил номер 2 000 000 направен в германския завод.

През 2009-та Porsche дава началото на Panamera именно от този завод с обособяването на поточна линия, а седем години и едно поколение по-късно, компанията обособява цял завод за колата, който към момента има над 4 хиляди служители. В момента там се сглобява още и Macan, който също трябва да бъде обновен съвсем скоро.

"Разширяването на фабриката до пълноценен завод беше революционно решение за обекта", коментира Герд Руп, председател на управителния съвет на завода. "Като пълен завод ние произвеждаме моделите в тяхната цялост - от конструирането на каросерията до окончателното сглобяване. Това постави основите на нови проекти за автомобили и продължаващ растеж."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВОБОДНО МНЕНИЕ

    0 4 Отговор
    ще мине целият хайп около новия кибершкартъок на тесла и тоя дето е налял толкова пари да я изплаща ще е спрял на някой светофар с чистачката, която е по-голяма от собственият му ръст и покрива недостатъчно от стъклото и пасажера не вижда нищо и ще се чуди защо му се смеят, че кара небоядисан преоскъпен 3 тонен квадрат хората по улицата - но ще покрива когнитивният си дисонанс с книгата на илън мъск в жабката и ще си прави сам ха--сещашсе, защото ще си е махнал по едно ребро както мерилин менсън, понеже е нарцисистичен самодоволен комплексар, който си мисли, че спасява природата и иска да е различен като айрън мен или батман - жалкото е, че вътрешно ще плаче, защото ще е осъзнал що за безполезно конфекционно шкарто си е взел
  • 2 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    А новата лада кога излиза, пияните вдовици на онова страхливото с батокса от калния бункер чакат на опашка, ходи им се в сочи на море!