Отидете към основна версия

3 419 17

Норвегия също подкрепи служителите на Tesla и заяви, че ще блокира доставките

  • tesla-
  • служители-
  • швеция-
  • стачка

Колите предназначени за шведския пазар ще бъдат спирани

Най-големият профсъюз на частния сектор в Норвегия заяви, че ще блокира транзитните доставки на автомобили Tesla, предназначени за шведския пазар, като част от разрастващото се скандинавско движение в подкрепа на стачкуващите механици в Швеция.

Отделно от това PensionDanmark, един от най-големите датски пенсионни фондове, заяви, че е решил да продаде дяловете си в Tesla заради отказа на производителя на електромобили да сключи споразумения с профсъюзите.

Шведските профсъюзи, ръководени от IF Metall, предприеха индустриални действия срещу Tesla от октомври насам, за да се опитат да принудят компанията да подпише колективни трудови договори с механиците.

Докерите в Швеция вече отказват да разтоварват автомобилите на Tesla, пристигащи с кораби, а много групи шведски електротехници, чистачи, пощенски служители и поне един доставчик също заявиха, че ще откажат на компанията услугите си.

Норвежкият профсъюз Fellesforbundet заяви, че възнамерява да изпрати "ясен сигнал на Tesla" и да направи необходимото, за да гарантира, че всички доставки на автомобили през Норвегия за Швеция ще бъдат блокирани, но отказа да каже какви точно мерки може да предприеме.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини