Отидете към основна версия

1 575 12

Range Rover Electric ще бъде най-луксозният SUV на марката

  • range rover-
  • land rover-
  • suv

Очаква се премиерата да се състои през следващата година

Land Rover е на път да представи сеоя флагмански електрически автомобил Range Rover Electric. Този вариант е готов да бъде олицетворение на лукса, обещавайки безкомпромисно представяне на пътя и извън него.

Забележителните промени в електрическата итерация включват по-обтекаема радиаторна решетка за аеродинамична ефективност и намалени изисквания за охлаждане поради естеството на електрическите двигатели и батерии. Облицовката с меден цвят отстрани на автомобила внася естетически елемент, въпреки че остава неясно дали той ще бъде ексклузивен за електрическия модел или евентуално ще се превърне в нова опция за цялата гама.

Макар че беше разкрито изображение в близък план на задната врата и задния светлинен клъстер на електрическия Range Rover, не се забелязват видими промени в дизайна. Познатите затъмнени светлини и черната лайстна по цялата ширина, украсена с обичайния надпис Range Rover, остават непроменени. Липсата на ауспухови накрайници в долната част на бронята се предполага за EV, въпреки че Land Rover засега е оставил този аспект на въображението.

Разположен върху платформата Modular Longitudinal Architecture (MLA), споделена със съществуващите бензинови, дизелови и plug-in хибридни модели, Range Rover EV ще се произвежда в същия завод в Солихъл. Jaguar Land Rover планира да произвежда батериите и електрическите задвижващи агрегати, подробности за които засега не се съобщават, в новия си производствен център за електрически задвижвания в Уулвърхемптън.

Изразявайки вълнението си от предстоящото пускане на пазара, Джералдин Ингам, управляващ директор на Range Rover, заяви: "От момента на пускането си на пазара през 2021 г. последното поколение Range Rover предефинира желаните качества. При безпрецедентното търсене в световен мащаб сега отваряме официалния списък на чакащите за тези, които желаят да бъдат сред първите, направили предварителна поръчка за този дългоочакван модел на Range Rover."

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини