Отидете към основна версия

3 028 5

VW-конкурентът на G-Klasse е готов (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • scout

Volkswagen обяви дебюта на новия Scout

Volkswagen активно промотира своя план за съживяване на марката Scout за линия от нови електрически превозни средства. Както знаете, първите два модела ще бъдат разработени съвместно с австрийската компания Magna Steyr.

Това ще са "ръбат" SUV с къси надвеси и пикап, който Volkswagen показа в миналогодишната серия на възродения Scout. И двата автомобила са вдъхновени от оригиналния International Harvester Scout, който се произвежда от 1960 до 1980 г. като конкурент на Jeep.

Новият официален тийзър загатва за предстоящата премиера на "първородния" на новата електрическа линия. Тя ще се проведе още това лято, но не се уточнява дали става въпрос за сериен модел или концептуален SUV.

По предварителна информация автомобилите от семейството Scout ще бъдат изградени върху специално разработена платформа, насочена към офроуд. Възможно е да не се ограничи до два двигателя.

Като се има предвид ориентацията, три- и четиримоторни електрически трактове са доста вероятни. Очаква се Audi също да пусне своя собствена версия на SUV-то Scout. Ако тази информация се потвърди, бъдещият електрически Mercedes-Benz G-Class ще има достоен конкурент.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини