Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 11:22 2 116 0

Volkswagen все пак подготвя голям пикап

  • volkswagen-
  • scout-
  • пикап

Той ще е електрически и ще се продава под марката Scout

Volkswagen все пак подготвя голям пикап - 1

След като миналата седмица ви информирахме за това, че Volkswagen официално се отказа от плановете си да представи пикап на северноамериканския пазар, сега стана ясно, че такъв все пак ще има, но той ще се продава под друга марка.

Volkswagen планира да навлезе на доходоносния пазар на пикапи в САЩ, като пусне собствен пълноразмерен електрически автомобил с открит багажник. Новият модел се разработва с помощта на платформата, трансмисията, шасито и електронната архитектура на новата подмарка на компанията за електрически превозни средства Scout Motors.

Твърди се, че новият електрически пикап е един от двата нови електромобила, които са в ранните етапи на разработване на дизайн, водени от главния дизайнер Андреас Минд. Новите електромобили Scout ще пристигнат с ярки дизайнерски елементи, а пикапът ще има типичен външен вид за германската автомобилна марка.

Според източници, новият пикап ще бъде оборудван с два двигателя и система за постоянно задвижване на всички колела. Очаква се повече подробности за новостта да станат известни, след като Scout представи един или два от електрическите си модели по-късно тази година.

Съобщава се още, че новото превозно средство ще бъде произведено заедно с електрическите автомобили Scout в завода на марката в Южна Каролина, който в момента е в процес на изграждане, като батериите вероятно ще бъдат доставени от PowerCo.

Интересното е, че преди Amarok, германският автомобилен производител никога не е имал в портфолиото си пикап със задвижване на четирите колела, насочен към офроуд. В момента моделът вече е във втората си генерация.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА