Last news in Fakti

5 Януари, 2024 17:39 2 996 5

VW-конкурентът на G-Klasse е готов (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • scout

Volkswagen обяви дебюта на новия Scout

VW-конкурентът на G-Klasse е готов (ВИДЕО) - 1

Volkswagen активно промотира своя план за съживяване на марката Scout за линия от нови електрически превозни средства. Както знаете, първите два модела ще бъдат разработени съвместно с австрийската компания Magna Steyr.

Това ще са "ръбат" SUV с къси надвеси и пикап, който Volkswagen показа в миналогодишната серия на възродения Scout. И двата автомобила са вдъхновени от оригиналния International Harvester Scout, който се произвежда от 1960 до 1980 г. като конкурент на Jeep.

Новият официален тийзър загатва за предстоящата премиера на "първородния" на новата електрическа линия. Тя ще се проведе още това лято, но не се уточнява дали става въпрос за сериен модел или концептуален SUV.

По предварителна информация автомобилите от семейството Scout ще бъдат изградени върху специално разработена платформа, насочена към офроуд. Възможно е да не се ограничи до два двигателя.

Като се има предвид ориентацията, три- и четиримоторни електрически трактове са доста вероятни. Очаква се Audi също да пусне своя собствена версия на SUV-то Scout. Ако тази информация се потвърди, бъдещият електрически Mercedes-Benz G-Class ще има достоен конкурент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    6 4 Отговор
    Гюм. ФВ = трошлив.
  • 2 Гро3ен

    6 1 Отговор
    Егаси грозотията
  • 3 123456

    2 0 Отговор
    Аналог и конкурент на G клас и Ленд Крузър 70 няма и няма и да има. Единствено Нисан Патрол се доближава, но и той е доста далеч от истината.
  • 4 Защо

    4 1 Отговор
    Защо бе хора? От какъв зор? За ел автомобил - колкото по-ръбест и с лоша аеродинамика, толкова по-малък пробег на батерии. За използване извън пътя….къде ще отиде? Ако няма контакт какво правим? Или само за малко, а? Ако е за фермерите - надали ще е бюджетен, че да го използват за товарно добиче. Вие виждали ли сте G класа за 250х Е да влачи ремаркета с оборска тор? Според мен VW се опитва да предложи нещо ново електрифицирано за да бъде конкурентва на идващите китайци или загива.
  • 5 Канадския собственик

    3 2 Отговор
    Magna Steyr е австрийска , колкото VESTEON е българска.

    Това че канадската компания има завод на австрийска земя не я прави австрийска