Отидете към основна версия

1 894 6

Volvo подготвя конкурент на BMW i5 и Mercedes-Benz EQE

  • volvo-
  • s90-
  • bmw-
  • mercedes

Електрическото S90 ще се появи през тази година

Volvo активно се подготвя да навлезе на пазара на електрически седани, като се готви да представи ES90 - пряк конкурент на BMW i5 и Mercedes-Benz EQE. Този ход представлява отклонение от настоящата гама на Volvo, която се състои предимно от електрически кросоувъри и първия миниван на марката - EM90. В желанието си да не остане по-назад в сегмента на седаните, Volvo планира пускането на ES90 през 2024 г., като го позиционира като наследник на популярния седан S90.

В основата на ES90 е авангардната платформа SPA2, която отразява ангажимента на Volvo към технологичния напредък и устойчивостта. Седанът ще се предлага в две версии: вариант със задвижване на задните колела, оборудван с един електромотор, и версия със задвижване на всички колела, снабдена с два електромотора.

ES90 може да се похвали с капацитет на батерията до 111 киловатчаса. Очаква се този значителен енергиен резерв да осигури на ES90 максимален пробег от 600 километра.

Производството на ES90 ще се осъществява в завода на Geely в провинция Джъдзян, което подчертава сътрудничеството между Volvo и Geely. ES90 споделя производствената си база с моделите Geely Galaxy E8 и Zeekr 7.

ES90 отбелязва четвъртото попълнение в нарастващата гама електрически автомобили на Volvo, като се присъединява към редиците на кросоувърите EX30 и EX90, както и на минивана EM90.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини