Last news in Fakti

8 Януари, 2024 09:26 1 878 6

Volvo подготвя конкурент на BMW i5 и Mercedes-Benz EQE

  • volvo-
  • s90-
  • bmw-
  • mercedes

Електрическото S90 ще се появи през тази година

Volvo подготвя конкурент на BMW i5 и Mercedes-Benz EQE - 1

Volvo активно се подготвя да навлезе на пазара на електрически седани, като се готви да представи ES90 - пряк конкурент на BMW i5 и Mercedes-Benz EQE. Този ход представлява отклонение от настоящата гама на Volvo, която се състои предимно от електрически кросоувъри и първия миниван на марката - EM90. В желанието си да не остане по-назад в сегмента на седаните, Volvo планира пускането на ES90 през 2024 г., като го позиционира като наследник на популярния седан S90.

В основата на ES90 е авангардната платформа SPA2, която отразява ангажимента на Volvo към технологичния напредък и устойчивостта. Седанът ще се предлага в две версии: вариант със задвижване на задните колела, оборудван с един електромотор, и версия със задвижване на всички колела, снабдена с два електромотора.

ES90 може да се похвали с капацитет на батерията до 111 киловатчаса. Очаква се този значителен енергиен резерв да осигури на ES90 максимален пробег от 600 километра.

Производството на ES90 ще се осъществява в завода на Geely в провинция Джъдзян, което подчертава сътрудничеството между Volvo и Geely. ES90 споделя производствената си база с моделите Geely Galaxy E8 и Zeekr 7.

ES90 отбелязва четвъртото попълнение в нарастващата гама електрически автомобили на Volvo, като се присъединява към редиците на кросоувърите EX30 и EX90, както и на минивана EM90.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    9 0 Отговор
    Да се конкурират.....!!! Балканкар ги правеше тези таратайки още от 80 години , но служеха за работническата класа !!!
  • 2 Последния Софиянец

    7 0 Отговор
    Смятай! Получаваш Galaxy E8 на цената на Волво. Овцете в Европа наистина трябва да се стрижат периодично
  • 3 Не , благодаря !

    7 1 Отговор
    Аха , "шведско" ВОЛВО произведено в Джъдзиян - КНР , т.е. - китайско качество и дизайн на ... шведска цена ! Нещо , като напълно "руският" Москвич . Не , благодаря ! ПП. Не , че бих си купил Москвич дори и да е руски , де .

    Коментиран от #6

  • 4 да го ..хат

    6 2 Отговор
    Тарикати!!! Що ме не гепят за ..ра , па да ме поразходят! Демек,плащаш Волво,караш Джи-ли. Нещо,като Ленд Роувърите,плащаш за английско,караш /акао върви,ма то не върви/ индийско.
  • 5 БСП за България и Радев

    3 2 Отговор
    В братска Русия тази кола по оригиналната китайска марка ще се продава за 2300000 рубли, а в колективния нациски Запад същата кола, само че под марката Волво ще струва минимум 200 хиляди лева
  • 6 Край

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не , благодаря !":

    Абе момче, ти интернет имаш ли? 75% от батериите за ел автомобили се правят в Китай. Останалите 25% в ЮКорея Япония и САЩ. В Европа се правят 0%. А ел. колата е 70% батерия и друга електроника, а сега се опитай да си дадеш сметка къде са любимите на дядо ти мерцедес/бмв/ауди.