Отидете към основна версия

1 633 14

Volkswagen се отказа от единствения си кабиролет

  • vw-
  • t-roc-
  • cabriolet-
  • cabrio

T-Roc Cabriolet няма да получи следваща версия

Volkswagen обяви, че няма да предлага версия без покрив на T-Roc при пускането на новата версия на малкия SUV на пазара през следващата година. Решението за прекратяване на производството на T-Roc Cabriolet означава, че Volkswagen няма да разполага с нито един кабриолет в гамата си, което допълнително намалява предлагането на автомобили с меки покриви в Европа.

Настоящият T-Roc Cabriolet, представен през 2020 г., няма да види наследник при дебюта на новия модел T-Roc. Предстоящият T-Roc ще бъде изграден върху платформата MBQ Evo, споделена с предстоящия фейслифт на Golf, новия Passat и Tiguan. Този нов T-Roc ще бъде последният вариант с двигател с вътрешно горене в гамата на Volkswagen, тъй като марката преминава към електрификация.

Шефът на развойната дейност на VW, Кай Груниц, спомена, че има ограничена група клиенти за кабриолети, а решението е в съответствие със стратегическото преминаване на марката към електромобили. Новият T-Roc, базиран на платформата MQB Evo, открива възможности за внедряване на технологии като plug-in хибридни задвижвания и адаптивно окачване.

Отказът от T-Roc Cabriolet следва по-широката тенденция в индустрията, при която кабриолетите стават все по-рядко срещани. Въпреки че настоящият T-Roc Cabriolet е вторият най-продаван кабриолет в Европа с 11 693 продадени бройки, VW вижда малък пазар за кабриолети и се фокусира върху други технологични постижения и потребителски предпочитания за предстоящите си модели.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини