Отидете към основна версия

7 368 13

Напомняне: Ето защо не трябва да изпреварвате срещу снегорин (ВИДЕО)

  • subaru-
  • wrx-
  • снегорин-
  • сняг

Колата е разцепена на две

Шофирането през зимата изисква повишено внимание и скорошен инцидент в Ню Йорк ясно подчертава това. Шофьор на Subaru WRX изпита на гърба си това, след като на заледен път изгуби контрол над автомобила и се сблъска челно със снегопочистваща машина, в резултат на което автомобилът беше буквално разрязан наполовина. Министерството на транспорта на щата Ню Йорк сподели видеозаписа от автомобилната камера на снегорина като строго предупреждение за последиците от неправилната преценка на пътните условия през зимата. Въпреки че AWD осигурява допълнително сцепление, то не премахва необходимостта от внимателно шофиране, особено когато страничното сцепление е нарушено. На кадрите се вижда как WRX се опитва да изпревари голям камион, без да знае, че между него и насрещния снегорин няма достатъчно място, което води до драматичен сблъсък.

Макар че видеото завършва с изтеглянето на снегорина от пътя, снимките на последствията изобразяват отрезвяваща сцена. Задната част на WRX е смачкана, като предната половина е останала непокътната пред В-колоната, наподобявайки автомобил, който е бил разрязан на две. Удивително е, че предвид сериозността на катастрофата, не се съобщава за пострадали. Този инцидент служи като убедителна илюстрация на важността на адаптирането на поведението на водача към зимните условия, независимо от възможностите на задвижването на автомобила. Той подчертава необходимостта шофьорите да проявяват предпазливост, дори и с AWD, и да осъзнават ограниченията, които поставят заледените пътища, за да гарантират своята безопасност и тази на другите по зимните магистрали.

Зимното време може да бъде безпощадно и дори усъвършенстваните технологии за задвижване не могат да гарантират имунитет срещу инциденти. Последиците от този сблъсък, при който WRX буквално е разцепен на две, подчертават решаващата роля на отговорното шофиране за предотвратяването на подобни катастрофални събития. Без значение от възможностите на системата AWD на автомобила, в крайна сметка преценката на водача и спазването на практиките за безопасно шофиране могат да имат решаващо значение по хлъзгавите зимни пътища.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини