Отидете към основна версия

5 660 13

Норвежките власти не смятат, че счупеното окачване на Tesla е проблем

  • tesla-
  • model model x-
  • норвегия

NPRA реши, че няма нужда от сервизна акция

Норвежките органи по безопасността взеха решение за потенциално изтегляне на автомобили Tesla Model S и Model X в страната след провеждане на разследване на проблеми, свързани със задните долни носачи. Норвежката администрация по обществените пътища (NPRA) започна разследването след повече от дузина съобщения от клиенти през 2022 г., в които се описват инциденти със счупване на задни долни носачи. Въпреки че имаше спекулации, че това може да доведе до сервизна акция, NPRA реши да не го прави. Решението на NPRA се основава на наблюдението му, че повредите са възниквали при ниски скорости, особено при движение на заден ход, и стига до заключението, че подобни случаи не представляват неприемлив риск.

В официалното си изявление NPRA споменава: "Норвежката администрация по обществените пътища (NPRA) смята, че счупването на заден долен носач не представлява неприемлив риск и че няма основание да се изисква изтегляне на автомобилите." Освен това агенцията изтъкна, че броят на докладваните случаи е сравнително малък в сравнение с общия брой на автомобилите Model S и Model X по норвежките пътища.

Заслужава да се отбележи, че в доклад от предходната година се изтъкват над 3000 глобални доклада за повреди на носачи през 12-те месеца до април 2019 г. Освен това някои мениджъри на сервизи твърдят, че през 2017 г. Tesla ги е инструктирала да приписват повредите на носачите на злоупотреба с шофиране и да прехвърлят разходите за резервни части на клиентите, за да избегнат гаранционни искове. Reuters съобщи, че Tesla е претърпяла загуби в размер на 263 млн. долара в световен мащаб поради ремонти на части, които са се повредили скоро след доставките на клиентите.

В отговора си до NPRA Tesla изрази убеждението си, че вероятността за сериозен проблем е малка и че той "не би представлявал никакъв риск и опасност за безопасността".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини