Отидете към основна версия

4 308 19

Great Wall подготвя луксозен седан в стила на Rolls-Royce

  • great wall-
  • zx-
  • rolls-royce

Моделът ще бъде по-дълъг от 7 Series и S-Klasse

Great Wall Motors прави значителна крачка на пазара на електрически превозни средства , като се подготвя да пусне нова марка електромобили с кодово име ZX. Това ново начинание ще бъде насочено специално към луксозния сегмент в Китай, като ще допълни разнообразната гама от предложения за електрически превозни средства на автомобилния производител. Наскоро публикувана дизайнерска скица предлага поглед към първия модел на марката - дълъг луксозен седан, предназначен да се конкурира в горния ешелон на китайския автомобилен пазар с дизайнерски елементи подобни на тези при Rolls-Royce.

Предстоящият модел от новата марка ZX е с дължина 5,5 метра. Това го поставя в сегмент, в който потенциално може да се конкурира с премиум предложения на утвърдени марки като BMW и Mercedes-Benz.

В дизайнерската скица луксозният седан демонстрира отличителни черти, включително големи LED задни светлини, простиращи се по протежение на задните панели, създавайки разпознаваем подпис. Въпреки че дизайнерската скица изобразява автомобила с големи колела, заслужава да се отбележи, че серийните модели често се отличават с по-практични размери на колелата, вероятно в диапазона на 22- или 23-цолови джанти.

Луксозният електромобил се отличава с хромиран акцент, минаващ по основата на вратите и издигащ се диагонално нагоре по предните калници. Хромирани детайли украсяват също така лайсните на прозорцтеи и страничните огледала. Предната част на автомобила разкрива тесни LED фарове.

Това, което отличава този луксозен модел, е очакваният фокус върху електрическото задвижване, което е в унисон с прехода на световната автомобилна индустрия към решения за устойчива мобилност. Въпреки че конкретните технически подробности за електромобила остават неразкрити, намерението за пускане на луксозен електрически седан отразява ангажимента на Great Wall Motors да диверсифицира портфолиото си от електромобили и да завладее дял от растящия пазар на луксозни електромобили в Китай.

За да даде първоначална представа за това, което предстои да се случи, Great Wall Motors планира да покаже концептуална версия на луксозния седан на автомобилното изложение в Пекин през април. Това представяне ще послужи като предвестник на очакваното пускане на серийния модел през четвъртото тримесечие на годината.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини