Отидете към основна версия

1 556 37

Ferrari тества Tesla Model S в своята фабрика (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • la ferrari-
  • tesla-
  • model s

Италианците са избрали наточената Plaid версия

Неотдавнашен видеоклип, заснет пред завода на Ferrari в Маранело, предизвика любопитство, тъй като на него се вижда как служители на прочутия италиански производител на суперавтомобили тестват Tesla Model S Plaid. Като се има предвид, че в момента Ferrari набляга на хибридната технология, като хибридите съставляват почти половината от продажбите на марката през миналата година, присъствието на напълно електрическа Tesla на територията на Ferrari не е нещо чак толкова изненадващо.

Въпреки че Ferrari постепенно възприема електрификацията чрез хибридни модели, първото изцяло електрическо предложение на компанията се очаква едва през 2025 г. Неочакваната среща с Tesla Model S Plaid предизвиква спекулации. Възможно е Ferrari просто да извършва пазарно проучване, оценявайки представянето и технологията на съществуващите електрически автомобили. Алтернативно, инженерите на Ferrari може да сравняват Tesla със собствената си предстояща plug-in хибридна система, за която се говори, че ще задвижва автомобилите до 100 км в час само за две секунди, преди да включи бензиновия двигател.

Въпреки ангажимента на Ferrari към хибридизацията, компанията остава фокусирана върху традиционните двигатели с вътрешно горене, като планира да пусне три нови модела през 2024 г. Един от тях може да бъде оборудван с плъг-ин хибриден V6 двигател с две турбини, докато се говори, че наследникът на LaFerrari ще наследи двигател, получен от 296 GTB. Освен това се очаква заместникът на 812 Superfast, който вероятно ще запази естествено аспирирания двигател V12.

Въпреки че понастоящем марката дава приоритет на хибридите, очевидно е, че се провеждат изследвания в областта на автомобилите с батерия. Въпреки че Tesla Model S Plaid не е флагманският модел на Tesla, неговите внушителни характеристики, разполагащи с над 1000 конски сили в най-мощната си конфигурация, подсказват, че всяко електрическо Ferrari ще трябва да надмине възможностите на произвеждания в Калифорния седан с четири врати.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини