Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 12:30 1 533 37

Ferrari тества Tesla Model S в своята фабрика (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • la ferrari-
  • tesla-
  • model s

Италианците са избрали наточената Plaid версия

Ferrari тества Tesla Model S в своята фабрика (ВИДЕО) - 1

Неотдавнашен видеоклип, заснет пред завода на Ferrari в Маранело, предизвика любопитство, тъй като на него се вижда как служители на прочутия италиански производител на суперавтомобили тестват Tesla Model S Plaid. Като се има предвид, че в момента Ferrari набляга на хибридната технология, като хибридите съставляват почти половината от продажбите на марката през миналата година, присъствието на напълно електрическа Tesla на територията на Ferrari не е нещо чак толкова изненадващо.

Въпреки че Ferrari постепенно възприема електрификацията чрез хибридни модели, първото изцяло електрическо предложение на компанията се очаква едва през 2025 г. Неочакваната среща с Tesla Model S Plaid предизвиква спекулации. Възможно е Ferrari просто да извършва пазарно проучване, оценявайки представянето и технологията на съществуващите електрически автомобили. Алтернативно, инженерите на Ferrari може да сравняват Tesla със собствената си предстояща plug-in хибридна система, за която се говори, че ще задвижва автомобилите до 100 км в час само за две секунди, преди да включи бензиновия двигател.

Въпреки ангажимента на Ferrari към хибридизацията, компанията остава фокусирана върху традиционните двигатели с вътрешно горене, като планира да пусне три нови модела през 2024 г. Един от тях може да бъде оборудван с плъг-ин хибриден V6 двигател с две турбини, докато се говори, че наследникът на LaFerrari ще наследи двигател, получен от 296 GTB. Освен това се очаква заместникът на 812 Superfast, който вероятно ще запази естествено аспирирания двигател V12.

Въпреки че понастоящем марката дава приоритет на хибридите, очевидно е, че се провеждат изследвания в областта на автомобилите с батерия. Въпреки че Tesla Model S Plaid не е флагманският модел на Tesla, неговите внушителни характеристики, разполагащи с над 1000 конски сили в най-мощната си конфигурация, подсказват, че всяко електрическо Ferrari ще трябва да надмине възможностите на произвеждания в Калифорния седан с четири врати.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полицай

    7 5 Отговор
    Някой от общите работници в склада си е купил Тесла, хулиган, не спира на знак "STOP" като си тръгва от работа!
  • 2 Хохо Бохо

    9 11 Отговор
    Смятай къв смях пада. Сглобка с качеството на каруца, пръскащи се предни джамове, нискокачествени материали.....в ръцете на инженери от Ферари. Яко се забавляват явно. Явно правят наръчник "как не трябва да се прави"
  • 3 Последния Софиянец

    8 9 Отговор
    Взели са я вместо електрокар да цъка между складовете. И това е новина?

    Коментиран от #9

  • 4 Гост

    3 4 Отговор
    Искали са да я разглобят и да копират технологията, но още търсят разредител за каноколит, че детайлите са залепени здраво.
  • 5 гост

    10 4 Отговор
    кое е ферарито което е по бързо от тесла плейд??? Колко струва или колко ще струва то? А колко ли ще струва обслужването му и колко от тук коментиращите разбирачи могат да си го позволят? Отговорете си на тези въпроси и после пишете по теми от които нищо не разбирате. Иначе и аз харесвам ферари

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Напиши

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    ти дали имаш плейд!??? И тогава коментирай тук…. за разлика от теб, може и да сме се качвали поне на Ферари….

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Има доста модели

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    по-бързи, особено на писта… с 10-ки секунди… или ти само направо гледаш???

    Коментиран от #13

  • 8 МЪСК

    7 2 Отговор
    Не самолет, не изтребител - Интергалактически Унищожител.
    GT2 RS - Ciao, bella, ciao!

    Коментиран от #17

  • 9 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Всъщност в заводите на Тесла ще работят БЪЛГАРСКИ електрокари !! А Ферари само дълго и тъжно може да си спомня славните отдавна минали години , те Модел С не могат стигна , а тепърва трябва да гонят Роадстер !!!
    От това лято в Пловдив ще се правят по 10,000 електромобила годишноСлед купувачите на българския V500-e вече се нареди дори Tesla !!! Най-късно до това лято в Пловдив ще работи завод за електрически автомобили с капацитет 10,000 бройки годишно, обяви Красимир Петков, главен изпълнителен директор на Milara International, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Компанията вече произвежда малки електрически камиончета в Пловдив, но сега инвестира 22 млн. долара в строителството на изцяло нов завод за тях. Автомобилите вече имат дистрибуторски мрежи и реализирани продажби в Германия, Франция, Италия, Израел и други страни. Сред клиентите й са дори Tesla, закупила около 30 автомобила за заводите си, и училищните власти на щата Калифорния.
  • 10 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Напиши":

    Качването на Ферари е достъпно за всеки с 200-300 евро в джоба , щото точно толкова струва наема му за ден във всяка по-сериозна компания за рентакар !! И е напълно достатъчно време да разбереш колко много НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА парите , нито големите приказки !!
  • 11 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Напиши":

    нещо не разбра какво искам да ти кажа май. Теслата е много по достъпна и възможна за притежание от обикновения човек, поне 10-15 пъти, докато ти може да се качиш във ферарито, да си направиш снимка и толкова.

    Коментиран от #15

  • 12 бай Енцо

    7 2 Отговор
    Утре да не покажат шефа на Ферари как си е купил Сайбъртрака уж само да го тества :))))
    p.s. Порше не харесват това хах ха

    Коментиран от #31

  • 13 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Има доста модели":

    доста модели като например?

    Коментиран от #19

  • 14 бай Даньо

    6 1 Отговор
    Добре са направили от Ферари има какво да научат. Първо че ДВГ никога няма да бие по ускорение електрически двигател защото последния има максимален въртящ момент още от 0 оборота . Тесла ги би в тяхната игра и сега шикалкавят с хибриди и глупости на търкалета... .

    Коментиран от #16

  • 15 Личи си

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    колко много си далеч и не си се качвал… за 200-300,-Евро може, но за 15-20 мин…
    И не, не съм се качвал по този начин…. съвет, направи си една екскурзия, прежали 200-300 евра и после пак пиши тук кое си струва и кое не… ама честно!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Бай Данчо

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    от щатите, защо говориш прази приказки и поваряш всеизвестни неща… още на учениците, возещи се на тролеите към техникумите…
    В коя игра са ги били, каране направо ли??? Победиха ги във Ф1 или Льо Ман??? Имат повече титли ли…???
    Яжте М-доналдс… аз съм на паста и вино от Монте Пулчано….
  • 17 Хайде изсипаха

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "МЪСК":

    рейса от детската с шарените картинки за 5-годишни фен-бойчета….
  • 18 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Личи си":

    снимка направи ли си с ферарито? По коментарите си личи че си от тези с 2 лева в джоба и цял ден гледат коли за по половин милион в мобилето.

    Коментиран от #20

  • 19 Една

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    скромна 296-чка…. само 30-на секунди на 1000 коньова кола… или една стара 12-13 годишна 599-ка ХХ….
  • 20 Хайде кажи

    1 7 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    къде да дойда и да ти покажа много филмчета и с Ферарита и Мазератита!!!! Да не се окаже, че съм с амо с няколко пъти по 2 лева…. докато ти се услушваш за кредитче за някоя постна тРесла 3-ка…
    Аман от пишман паралии….

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хайде кажи":

    гледай си филмчетата и си живей във филма :)

    Коментиран от #22

  • 22 Гостенче

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    аз филма съм го изживял още преди 15-на години… а ти биеш задна… в движение… ти къде беше и какво изживя…???

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гостенче":

    супер, гледай си филмчетата с ферарито и да внимаваш с теслите по пътя, не ги изпреварвай много. :)

    Коментиран от #24

  • 24 Ами

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    внимавам, ама рядко карат над 140…или ако е над, за малко е…
    Ти твоята взе ли…??? Или си цъкаш в туба-та???

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ами":

    вече втора, за разлика от теб

    Коментиран от #26

  • 26 И как е

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    позволяваш ли си да поддържаш над 160-180 продължително време….??? Търсиш ли приложения и зарядни….??? Гадни ли са тия с печките, като ти дишат във врата продължително време и умора нямат…???
    За мен грижа не бери, последния който ще си купи електричка съм аз…и не е заради 2-та лева…на 4 години сменявам с нова ДВГ кола…

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "И как е":

    супер, радвам се за теб, карай си печката или бензина или каквото там имаш и си прави ремонтите, сменяй си консумативите и си наливай горивото. Относно скоростта много малко участъци от българските пътища са годни за скорост над 150 а и аз не съм състезател като теб. За мен е важно да стигна сигурно, удобно и възможно най ефтино, при теб значението на думичката ефтино започва от 20 лв на 100км нагоре. Наистина си богаташ, наливай там докато ти дойде акъла. Лека нощ от мен и със здраве.

    Коментиран от #28

  • 28 И нищо

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    съществено не каза… а само в БГ ли се кара…??? 140-160 много опасна и висока скорост ли е или не ви излизат сметките…??? Много били вървели, пък не били състезатели…. скъпи коли карали, ама безплатен ток да имало…. Вие с тока сте по тънките сметки, регулярно обслужване ми е 500-1000 лв на 20-30 хил км… рядко сменявам преди 100 000 км предни дискове, накладките не са кой знае колко… останалото е гаранция…
    Карай и ти каквото желаеш, само не говори и не твърди неверни неща!!!

    Коментиран от #29, #30, #32

  • 29 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "И нищо":

    пълни глупости си написал приятел, предполагам че е от злоба

    Коментиран от #35

  • 30 ...

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "И нищо":

    говориш си с шизофреник дето си отговаря сам и думка "плюсчета", не знам дали ти е ясно.... Подвизава се в няколко сайта и вече навсякъде са го научили. Не 2 - има 2000 минимум ама снимки и клипчета :)))) Най ме забавлява като някой му каже за Hertz и Sixt че са изхвърлили жалките електро сбирщайни как си гълта заглавието

    Коментиран от #36, #37

  • 31 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "бай Енцо":

    Да не забравяме , че ежедневната кола на Кристиан Кьонигсег е Тесла Модел С още от преди десетина години !! И неколкократно е обявявал по медиите , че това е най-доброто в момента и много по-добро от БМВ М5 примерно !!
  • 32 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "И нищо":

    За теб също да припомним , че Кристиан Кьонигсег кара Модел С ВСЕКИ ДЕН от момента в който влезе в продажба и твърди , че е НАЙ-ДОБРОТО , което и виждал , включително по-добро от БМВ М5 , да не говорим за Ферарита и Ламборгинита , които стават само за фукня по уикендите !! Обаче по-важното е , че Модел С вече повече от 10 години продава ПОВЕЧЕ от Ес-класа , БМВ 7 серия и Ауди А8 !! Това е достатъчно , няма нужда от коментар , особено за дървени философи ! И съм друг "гост" да уточня , не този от коментар 27 , за разлика от теб с десетте ника , хахахахах !!

    Коментиран от #34

  • 33 асф

    0 0 Отговор
    S Plaid е флагмана на Тесла!
  • 34 И къде

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    го твъдят това…??? В твоите мечти и глава с “1” ник “гост” ли??? Зацепваш ли защо пиша така и дали изобщо са ник-ове!???
    Ти “експерте” кое от тези творения кара, как и реши кое за какво става…???
  • 35 Кое е

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    глупост, “приятел”???
  • 36 Усещам се

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "...":

    но в 1 момент трябва да се каже “баста” на измишльотините им… премълчавайки, започват много да си вярват….
  • 37 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "...":

    лелееее, бързо към бензиностанцията да си налееш мозък :)))