Отидете към основна версия

40 876 23

Българи ще превозват отбор от Формула 1

  • f1-
  • транспортна фирма-
  • eddie stobart bulgaria-
  • формула 1

Компанията Eddie Stobart Bulgaria ще осигурява транспорта на един от отборите във Ф1

Компанията Eddie Stobart Bulgaria е част от транспортната група на Culina, която от своя страна е една от най-големите в този бранш в Европа. Запознатите с моторните спортове знаят, че Stobart е с традиции в този сектор и е един от дългогодишните партньори на Формула 1, осигуряващ транспорта на няколко от основните участници.

От тази година и транспорта на един от отборите е поверен на Stobart, като български шофьори ще имат привилегията да са част от отбора и да обиколят пистите в Европа с кервана на Формула 1. Камионите които ще карат са естествено Renault.

Освен да бъде превозен състезателния отбор и бокса, транспорт е необходим и за така наречения Motor Home. Това е огромно сглобяемо съоръжение-сграда, което отборът използва за настаняване на пилотите и специални гости, и също за организиране на събития по време на престоя на дадената писта.

Нашите момчета ще имат отговорността да сглобяват това съоръжение преди всяко състезание

А въпросният моторхоум представлява триетажна сграда, която се транспортира на секции, натоварени на 15 камиона (+4 обслужващи). Когато е готов в началото на сезона той ще е най-новият в кервана на Ф1, най-големият и най-иновативният.

Проектиран е да бъде изграждан за 12-14 часа и разглобяван за 8-9 часа, като специалистите, ангажирани с това занимание преминават специално обучение при производителя, за да могат да покриват определените от него стандарти.

Освен дейностите по транспорт и изграждане на съоръжения, водачите ще подсигуряват транспорт на пилоти или специални гости от летища и ще помагат на отбора с други допълнителни задачи.

Eddie Stobart Bulgaria ще организира отворена презентация на тази тема в няколко града в България, между които София, Варна, Бургас и Севлиево. Професионални шофьори могат да получат повече информация и да се запишат на Фейсбук страницата на фирмата.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 32 гласа.

Свързани новини