Отидете към основна версия

1 164 4

Rivian потвърди, че навлиза в Европа с новия си модел

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s-
  • европа

R2 ще дебютира съвсем скоро

Rivian се подготвя да дебютира на европейския пазар с пускането на третия си автомобил - серията R2. По-малка по размер и по-достъпна в сравнение с досегашните си предложения, серията R2 се очаква да бъде по-подходяща за европейските пътища от съществуващата серия R1.

Макар че Rivian произвежда SUV R1S и пикапа R1T от 2022 г. насам и е постигнала продажби от 47 200 автомобила в САЩ през миналата година, експанзията ѝ извън Северна Америка е ограничена до Канада, където среща някои предизвикателства. Със серията R2 обаче Rivian ще навлезе в няколко нови европейски държави, включително Обединеното кралство, според говорител, който даде интервю пред Auto Express. Моделът R2 ще бъде водещ при навлизането на марката на европейския пазар, като ще се конкурира пряко с популярни съперници като Tesla Model Y и Kia EV6.

Съобщението за европейската експанзия на Rivian следва тийзър за встъпителния модел R2, който ще използва изцяло нова платформа. Кадърът разкрива, че отличителният дизайн на светлините с подпис "Stadium Lights" от серията R1 ще бъде запазен в новата серия.

Въпреки че конкретните подробности за предстоящия модел R2 остават оскъдни, Rivian вече посочи, че новата платформа ще бъде значително опростена в сравнение с R1, като целта е да се намалят сложността и производствените разходи. Главният изпълнителен директор заяви, че платформата на R2 ще се отличава с 60% по-малко компютри за управление и 25% по-къса дължина на кабелните снопове в сравнение с по-големия си аналог, което ще доведе до значително намаляване на разходите за всеки модел. Rivian потвърди представянето на модела R2, който се очаква да бъде SUV с името R2S, на 7 март. Въпреки че графикът за започване на продажбите в Европа все още не е определен, се очаква създаването на нова инфраструктура за продажби да бъде процес, отнемащ време на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини