Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 10:45 1 129 4

Rivian потвърди, че навлиза в Европа с новия си модел

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s-
  • европа

R2 ще дебютира съвсем скоро

Rivian потвърди, че навлиза в Европа с новия си модел - 1

Rivian се подготвя да дебютира на европейския пазар с пускането на третия си автомобил - серията R2. По-малка по размер и по-достъпна в сравнение с досегашните си предложения, серията R2 се очаква да бъде по-подходяща за европейските пътища от съществуващата серия R1.

Макар че Rivian произвежда SUV R1S и пикапа R1T от 2022 г. насам и е постигнала продажби от 47 200 автомобила в САЩ през миналата година, експанзията ѝ извън Северна Америка е ограничена до Канада, където среща някои предизвикателства. Със серията R2 обаче Rivian ще навлезе в няколко нови европейски държави, включително Обединеното кралство, според говорител, който даде интервю пред Auto Express. Моделът R2 ще бъде водещ при навлизането на марката на европейския пазар, като ще се конкурира пряко с популярни съперници като Tesla Model Y и Kia EV6.

Съобщението за европейската експанзия на Rivian следва тийзър за встъпителния модел R2, който ще използва изцяло нова платформа. Кадърът разкрива, че отличителният дизайн на светлините с подпис "Stadium Lights" от серията R1 ще бъде запазен в новата серия.

Въпреки че конкретните подробности за предстоящия модел R2 остават оскъдни, Rivian вече посочи, че новата платформа ще бъде значително опростена в сравнение с R1, като целта е да се намалят сложността и производствените разходи. Главният изпълнителен директор заяви, че платформата на R2 ще се отличава с 60% по-малко компютри за управление и 25% по-къса дължина на кабелните снопове в сравнение с по-големия си аналог, което ще доведе до значително намаляване на разходите за всеки модел. Rivian потвърди представянето на модела R2, който се очаква да бъде SUV с името R2S, на 7 март. Въпреки че графикът за започване на продажбите в Европа все още не е определен, се очаква създаването на нова инфраструктура за продажби да бъде процес, отнемащ време на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цената ?

    2 0 Отговор
    май не навлиза
  • 2 Леле леле

    3 0 Отговор
    Какво значи "тийзър", бре? Не че не ми е ясно на мен, ама за хората, които не говорят английски? Тези от малко по-старото поколение?

    Айде малко по-сериозно, уж сте журналисти...
  • 3 Изненадан

    1 0 Отговор
    Ама те тези още са живи?! Ти да видиш.

    Аз като човек, който трябва да работи за парите си изобщо не съм им в полезрението като потенциален клиент, но не знам колко авантюристи с много пари ще намерят в Европа. Освен ако не се наслаждават на тръпката от факта, че всеки ден може да е последен за Ривиан и пикапите им да са в графата "еднодневка".
  • 4 Ха-ха-ха...

    3 0 Отговор
    "експанзията ѝ извън Северна Америка е ограничена до Канада, където среща някои предизвикателства."

    И афтуръ среща нЕкои предизвикателства, но с географията и/или с фунцционалната грамотност (вижда картата, но не умее да я разчете).
    ... От така написаното излиза, че Канада е извън Северна Америка. Къде, според автора, се позиционира Канада на географската карта?