Отидете към основна версия

30 845 23

Toyota изненада всички с цената на водородния Mirai

  • toyota-
  • mirai-
  • цена

Моделът Toyota Mirai изненадващо се премести от сегмента на премиум и скъпите автомобили в така наречените бюджетните класове. Компанията изненада всички с новата цена за този автомобил. Сайтът Carscoops съобщи подробности .

Добре известно е, че до този момент търсенето на модела не беше твърде голямо. В допълнение към характеристиките на дизайна и работата на необичаен автомобил, купувачите бяха отблъсквани и от цената.

Цената на Toyota Mirai бе 67 000 долара, но сега производителят въведе огромна отстъпка. Моделът веднага поевтиня с 40 000 долара и в момента Toyota Mirai струва само $27 000 - колкото и Toyota Corolla.

Освен това компанията предлага на купувачите безплатен ваучер за гориво в размер на $15 000, което прави автомобила още по-привлекателен. Както е известно Mirai трябва да се зарежда с водород.

В резултат на химическа реакция вътре в горивните клетки на този автомобил се произвежда електричество, с помощта на което седанът се движи. Тоест такава електрическа кола не се нуждае от контакт.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 107 гласа.

Свързани новини