Last news in Fakti

24 Март, 2024 12:00 6 129 20

Подробности за по-малкия брат на Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • fj
Подробности за по-малкия брат на Land Cruiser - 1

Има свежа информация за предстоящия SUV на Toyota. Според нея, по-малкият брат Land Cruiser ще бъде представен през декември 2024 година, а продажбата му ще започне в началото на 2025-а. Това съобщава японското издание BestCarWeb .

Очаква се моделът да се казва Toyota Land Cruiser FJ и да замени SUV-то FJ Cruiser в моделната гама на марката . Очаква се цената на автомобила в Япония да бъде от 3.5 до 4.5 милиона йени ($23 100 - 29 700).

Подробности за по-малкия брат на Land Cruiser

Съдейки по рендерите, "нарязаният" дизайн ще бъде поддържан в духа на Toyota Land Cruiser 250. Всъдеходът ще има класически двуобемен профил с висок преден капак, разширени калници и вертикални задни багажници на покрива.

Подробности за по-малкия брат на Land Cruiser

Новият Toyota Land Cruiser FJ ще бъде изграден върху рама на платформата на бюджетния пикап Hilux Champ. Всъдеходът ще бъде много по-компактен от другите Toyota Land Cruiser - 4.5 м дължина, 1.83 м широчина и 1.85 м височина с междуосие от 2.75 м.

Според BestCarWeb в моделната линия няма да има дизелови или хибридни версии. Кросоувърът ще дебютира с 2.7-литров бензинов двигател със 163 конски сили, въпреки че гамата от двигатели може да бъде разширена по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 8 Отговор
    Изглежда прилично , но.....малее ми този двигател !

    Коментиран от #5

  • 2 браво

    31 3 Отговор
    Евала на Тойота , не залитнаха (както 90% от автомобилните производители ) по изчанчен , причудлив , нескопосан , грозен и анти-ергономичен дизайн и по влагането на милиард не-необходими електронни джаджи , екранчета , тъч скрийнчета , процесорчета (буквално - за всичко) и щуротии и не захвърлиха класическият ЕсЮВи дизайн и класическите ДВГ . Аман от шашави електрички - еднодневки , правени от стилисти по дизайн на кутии за обувки и консерви .

    Коментиран от #9

  • 3 както обикновено

    29 0 Отговор
    Аха , в Япония (щото японците са бедни) , джипа ще струва 44 500 - 58 000 лева , а за нас (щото , особено напоследък) сме мооого по богати , ще струва барем тройно повече (без ДДС) .
  • 4 Интересен

    8 7 Отговор
    Джип. Жалко, че няма да има дизелов двигател. И FJ джиповете досега са без дизел, което ги прави доста скъпи за експлоатация. Иначе, хубави джипки, но когато ти яде 20 на 100 бензин…

    Коментиран от #6, #10, #20

  • 5 Вечен дизел

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    А и не става на газ, защото е с вътрешно впръскване.

    Коментиран от #7

  • 6 Хохо Бохо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Интересен":

    Жалко за 4л V6. Експлоатацията му е в пъти по-евтина от на кой да е дизел. Сещаш ли се в гората кво ще стане с ДПФ-а? След всяко излизане ще го чистиш
  • 7 Хохо Бохо

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Вечен дизел":

    Единственото по-трошливо от съвременен дизел е двигател с директно впръскване на бензин и с турбо.
  • 8 Кольо Мам.ата

    16 1 Отговор
    Ето един автомобил, който си заслужава. Евала на Тойота, че не се подхлъзнаха по 3 цилиндровите двигатели и сложиха нормален по големина стандартен бензинов двигател за този модел. Цената ми се вижда разумна и съм й страшно навит.

    Коментиран от #11

  • 9 авто фен

    2 20 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Първо според мен този Ланд Крюзер е правен от тия дизайнер на кутии за обувки и консерви. Второ когато някой производител не въвежда нови неща той става съвременния СААБ,а знаем какво стана със СААБ. Нокия също не залитната по екранчета, тъчскрийнчета и смартфончета,а продължиха да си правят старите телефони с копчета, знаем какво стана с тях и къде са сега. Така че ти препоръчвам да намалиш емоцията и да погледнеш действителността с двете си очи. Никоя компания не може да промени тренда, на всичкото отгоре този тренд и Тойота участва в него с първия хибрид Приус, Тойота Мирай - първия водороден хибрид с тъч скрийнчета още предишния модел. Тойота не отрича нито ел.автомобилите, нито екранчета, просто имат огормни пазари,където няма инфраструктура за тези автомобили, това е бизнес. И точно защото е бизнес Тойода беше уволнен от акционерите на Тойота, които казаха, стига спирачки пред ел.колите, изоставаме много и той беше сменен с нов шеф, който каза,че Тойота фокусира много ресурси за разработка на нови ел.автомобили и твърдотелни батерии, още повече каза,че Лексус ще стане изцяло ел.марка мисля след 2030-та година. Тоест Тойота много добре осъзнава,че не може да промени тенденциите на авто пазара, трябва да ги следва или от най-големия производител може да стане съвременния СААБ, които нищо не промениха по колите си и изчезнаха.

    Коментиран от #18

  • 10 авто фен

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Интересен":

    Този СУВ ще струва над 100 00 лева, който дава 100 000 лева за СУВ от разход няма да пести. При това основен пазар е САЩ, Австралия, там дизел не се кара,а и в Европа вече дизел не се купува, може да му сложат хибриден агрегат.

    Коментиран от #19

  • 11 авто фен

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кольо Мам.ата":

    Не гледай тази предполагаема цена за Япония. В САЩ базова Корола струва 23 000$, в Европа този СУВ няма да е под 50 000 Евро минимум, може и 60 000 Евро.
  • 12 Госあ

    7 2 Отговор
    Ами ще го предпочета пред джипката на Great Wall - Tank 300, въпреки че ми се видя доста сносна и много се кара в Китай. Ценовата разлика не е голяма. Отделен е въпроса как ще стоят цените в България !

    Коментиран от #13

  • 13 авто фен

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Хаха в България Корола Крос с предно предаване започва от 65 000 лева, сметни колко би струвал истински СУВ като този?
  • 14 Ами

    7 2 Отговор
    Честитете ми, че вече имам нов любим и мечтан автомобил!
  • 15 Ангел

    8 1 Отговор
    Някъде излезе информация, че бройките за Германия са изкупени още от сега.
  • 16 Ангел

    4 1 Отговор
    Някъде излезе информация, че бройките за Германия са изкупени още от сега.
  • 17 по суша въздух и море

    5 1 Отговор
    Навсякъде със ДВГ.
    ТОЙОТА И
    4х4
    Нещо да не е ясно?
  • 18 тъй шъй

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "авто фен":

    Познат стил. Уморихме се да четем тези компилации, на автора с много имена. Айде историята за Нокия и връзката с Тойота я знаем. Сега нов играч СААБ. Такива скалъпени размисли и факти от кухнята на Тойота, са безценна информация. Тоз младеж ако се пробва в политиката, богат ще стане и ще си купи любимата Тойота и мечтаната Тесла.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ами,

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Интересен":

    15 / 100 км.газ !