Отидете към основна версия

3 626 20

Дизайнерът на Stellantis продава специална Lancia

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • stellantis

Колата е изминала малко над 100 хиляди километра

В сферата на легендарните хотхечове малко от тях са толкова почитани, колкото Lancia Delta HF Integrale. Главният дизайнер на Stellantis, Ралф Джилс изглежда вече се е нарадвал на своетоIntegrale и е време да се разделяи със заветния си вариант Evolution I.

Джилс придобива тази Delta Integrale чрез Bring a Trailer през май 2018 г. и сега я продава на търг на същата платформа. По време на покупката тя може да се похвали с около 96 000 километра на километража, а днес пробегът ѝ е приблизително 101 000 километра. След като първоначално за автомобила са платени 53 000 долара, сегашната му цена на търга вероятно ще бъде по-висока

По време на собствеността на Джилс 2,0-литровият четирицилиндров двигател с турбокомпресор е подложен на цялостна реконструкция. Това включва монтиране на нов ангренажен ремък, уплътнения, разпределителни валове Colombo & Bariana, елементи ARP, ECU чип Eprom Fast Road, изпускателен колектор Walkers Garage и нов катализатор. Запазени са оригиналната петстепенна механична трансмисия, централният диференциал Ferguson и задният диференциал с ограничено приплъзване.

Завършена в цвят Rosso Monza, колата запазва оригиналните си 15-инчови алуминиеви джанти Speedline, обути в гуми Kumho Ecsta V720 с размери 225/45. Интериорът на хечбека е остарял елегантно, като сивите платнени седалки са останали в отлично състояние.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 22 гласа.

Свързани новини