Отидете към основна версия

1 798 8

Tesla увеличава цените на Model Y в Европа

  • tesla-
  • model y-
  • европа-
  • цени

Мярката е само за избрани държави

Tesla обяви увеличение на цената на своя електрически SUV Model Y в няколко европейски държави, което ще влезе в сила на 22 март, като увеличението ще бъде с около 2000 евро или равностойни суми в местни валути. Съобщението беше направено чрез публикация в платформата на социалната мрежа X в събота, след предишното изявление на Tesla от петък относно увеличението на цената с 1000 USD за всички автомобили Model Y в САЩ, считано от 1 април.

По-рано, на 1 март, Tesla вече повиши цените на своите варианти на Model Y със задвижване на задните колела и с дълъг пробег с 1 000 USD, като те достигнаха съответно 43 990 USD и 48 990 USD. Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, призна предизвикателствата на производството, като отбеляза необходимостта от непрекъснато производство за постигане на ефективност, като същевременно се балансира със сезонните колебания в потребителското търсене. Той направи този коментар през февруари в отговор на публикация в X от неговата компания, която беше обявила предстоящото повишаване на цените.

Маржовете на печалба на Tesla са подложени на натиск поради ценовата конкуренция с други компании, която започна преди повече от година. През януари компанията предупреди, че очаква "забележимо по-нисък" ръст на продажбите за следващата година, тъй като пренасочва фокуса си към увеличаване на производството на следващото си поколение електромобил, вътрешно наричан "Redwood".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини