Last news in Fakti

17 Март, 2024 13:00 1 768 8

Tesla увеличава цените на Model Y в Европа

  • tesla-
  • model y-
  • европа-
  • цени

Мярката е само за избрани държави

Tesla увеличава цените на Model Y в Европа - 1

Tesla обяви увеличение на цената на своя електрически SUV Model Y в няколко европейски държави, което ще влезе в сила на 22 март, като увеличението ще бъде с около 2000 евро или равностойни суми в местни валути. Съобщението беше направено чрез публикация в платформата на социалната мрежа X в събота, след предишното изявление на Tesla от петък относно увеличението на цената с 1000 USD за всички автомобили Model Y в САЩ, считано от 1 април.

По-рано, на 1 март, Tesla вече повиши цените на своите варианти на Model Y със задвижване на задните колела и с дълъг пробег с 1 000 USD, като те достигнаха съответно 43 990 USD и 48 990 USD. Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, призна предизвикателствата на производството, като отбеляза необходимостта от непрекъснато производство за постигане на ефективност, като същевременно се балансира със сезонните колебания в потребителското търсене. Той направи този коментар през февруари в отговор на публикация в X от неговата компания, която беше обявила предстоящото повишаване на цените.

Маржовете на печалба на Tesla са подложени на натиск поради ценовата конкуренция с други компании, която започна преди повече от година. През януари компанията предупреди, че очаква "забележимо по-нисък" ръст на продажбите за следващата година, тъй като пренасочва фокуса си към увеличаване на производството на следващото си поколение електромобил, вътрешно наричан "Redwood".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да, трябва да се ограничат

    12 7 Отговор
    бройките от тая грозна кола по пътищата, много ти е грозна продукцията илъне
  • 2 Смех

    11 5 Отговор
    Тоя мина ли Дакия по продажби или още се мъчи
  • 3 Така да е

    8 4 Отговор
    Ами хич не ме интересува защото в БГ не се продават такива. И не е нормално да ходиш в други държави да си купуваш този преходен продукт, който скоро трябва да бъде забранен поради куп опасности за собственика и природата. Има далеч по-добри модели и марки, които магат да се купят в магазини за коли в БГ.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Така да е":

    А мен хич не ме интересува мнението ти

    Коментиран от #8

  • 6 Така да е

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахохи":

    То пък един СУВ. А директно на въпроса, за 43х евро се купува РАВ 4 хибрид. Скоро с 15 години безплатна пълна гаранция и поне още 10 предимства пред това Y -съоръжение. Е някой умник ще каже, че Y е малко по-бърз от РАВ. Чудо голямо. 10 предимства спрямо 1.

    Коментиран от #7

  • 7 Неразбрал

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така да е":

    Е, Игрека била само по-бърза от РАВ-ката. И преден багажник, т.нар. "фрънк", има. Ти представяш ли си колко е важен този багажник, а?
  • 8 Още по-малко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ни вълнувате групичката тРеслари...