Отидете към основна версия

17 480 55

1.0-литров двигател за Mondeo

  • ford-
  • mondeo-
  • ecoboost

Новото поколение на Mondeo, чието производство започва в края на годината, ще се оборудва с 1.0-литровия трицилиндров EcoBoost. Гордостта на инженерите на Ford няма да бъде единственият малък мотор за модела. В гамата ще има и 1.5-литров двигател с мощност 150 к.с.

Американската версия на Mondeo вече се продава. В Щатите моделът е известен като Fusion. Забавянето на европейския вариант се дължи на преместването на производствените мощности в Испания от закрития белгийски завод на Ford в Генк.

Новото Mondeo ще може да се поръча също с 1.6- и 2.0-литрови бензинови двигатели от семейството EcoBoost. Любителите на дизела пък ще могат да избират между проверените мотори от фамилията TDCi с обем 1.5 и 2.0 литра. Предвижда се и хибридна версия с 2.0-литров бензинов агрегат и електромотор със системна мощност 188 коня.

"Световният" Ford ще бъде достъпен с 6-степенна механична трансмисия и автомат Powershift с два съединителя. Дизеловите модификации ще се оборудват само с автоматик и двойно предаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини