Отидете към основна версия

17 091 32

Това са автомобилите с най-ниски разходи за поддръжка и ремонт

  • автомобили-
  • поддръжка-
  • проучване-
  • разходи

Години наред Tesla и няколко други марки, произвеждащи електромобили твърдят, че електрическите коли ще имат много по-ниски разходи за ремонт и поддръжка поради много по-малкото части в сравнение с автомобилите с двигател с вътрешно горене.

Сега това вече е факт, който бе потвърден от ново проучване на Consumer Reports. Според него Tesla имат най-ниските разходи за поддръжка и ремонт от всички марки

Доста хора са скептични относно това твърдение, защото Tesla се води премиум марка, но сега Consumer Reports извади реални данни, които го подкрепят. Consumer Reports публикува годишното си проучване за 2023 г., което включва данни от хиляди собственици на автомобили.

Изданието потвърди, че разходите за поддръжка и ремонт на Tesla са най-ниските от всички марки в автомобилната индустрия. Сравнявайки общите разходи за притежание на автомобил от първата до петата година и от шестата до десетата, публикацията установява, че именно Tesla е марката с най-ниските разходи за поддръжка.

В противоположния край на класацията са няколко германски автомобилни производители, а именно Audi, BMW, Mercedes-Benz и Porsche. В дъното на класацията е Land Rover. Ето и цялата класация.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.

Свързани новини